Σιέρα Λεόνε: Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες υπερβαίνει τους 400
Περισσότεροι από 400 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Δευτέρα τη Σιέρα Λεόνε ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη άλλων 600 ανθρώπων, δήλωσε την Παρασκευή υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού.
«Μέχρι σήμερα έχουμε καταμετρήσει περισσότερους από 400 νεκρούς», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου Ελχάτζ Ας Σι μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Σιέρα Λεόνε βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κρίση «που υπερβαίνει τις δυνατότητές της» και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να προσφέρει βοήθεια.
Οι πληγέντες από την καταστροφή στην πρωτεύουσα Φριτάουν εξακολουθούν να κοιμούνται στο ύπαιθρο «επειδή δεν υπάρχουν αρκετά καταφύγια για όλους».
Ο Ελχάτζ Ας Σι πρόσθεσε πως ο Ερυθρός Σταυρός θα απευθύνει έκκληση για επείγουσα συγκέντρωση χρημάτων, υπογραμμίζοντας πως πρέπει «να συνδυαστούν οι προσπάθειες όλου του κόσμου» για να αντιμετωπισθεί η κρίση την οποία γεννά η καταστροφή αυτή σε μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου.
Οι κάτοικοι της Φριτάουν αιφνιδιάστηκαν ενώ κοιμούνταν τη νύκτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα όταν, έπειτα από τρεις ημέρες καταρρακτωδών βροχών, χείμαρροι λάσπης κατέκλυσαν τους δρόμους και τμήματα λόφων κατέρρευσαν πάνω στις κατοικίες.
Οι αρχές και οι διεθνείς υπηρεσίες πρέπει άμεσα να αποφύγουν τη μετάδοση ασθενειών τις οποίες επιφέρουν συνήθως οι πλημμύρες, όπως η δυσεντερία και η χολέρα.
SPONSORED
Γαλλία: Εξηγήσεις ζητεί ο πρωθυπουργός για παραλείψεις σε σχέση με την 11χρονη αγνοούμενη Λιανά
11:42
Ο Τζέισον Στέιθαμ επιστρέφει με τη νέα του ταινία και έναν τίτλο που ήδη συζητιέται
11:40
Πανελλήνιες 2026: Απαιτητική η Χημεία, αναμενόμενα τα θέματα σε Πληροφορική και Λατινικά
11:32
Πάτρα: 35χρονη ενεργοποίησε το panic button όταν την απείλησε ο πρώην σύζυγός της σε καφετέρια
11:31