ΚΟΣΜΟΣ

Μπριζίτ Μακρόν: Εγώ έχω τις ρυτίδες μου και ο Εμμανουέλ τη φρεσκάδα του

Μπριζίτ Μακρόν: Εγώ έχω τις ρυτίδες μου και ο Εμμανουέλ τη φρεσκάδα του

Πιο ειλικρινής από ποτέ η Μπριζίτ Μακρόν μιλάει στο περιοδικό ELLE για τη σχέση της με τον κατά 25 χρόνια μικρότερό της Εμμανουέλ Μακρόν, τις ανασφάλειές της, την πίστη της στις γυναίκες, τις στιλιστικές της επιλογές και τον "αγώνα" που έδωσε για τη μίνι φούστα...

Στη συνέντευξη που δόθηκε με αφορμή την συμπλήρωση 100 ημερών διακυβέρνησης του Εμμανουέλ Μακρόν, η 64χρονη πρώτη κυρία της Γαλλίας, παραδέχεται με αφοπλιστική ειλικρίνεια πως αντιλαμβάνεται τη μεγάλη διαφορά ηλικίας που έχει με τον σύζυγό της κάθε πρωί που ξυπνά...

«Φυσικά, τρώμε μαζί πρωινό, εγώ με τις ρυτίδες μου, αυτός με τη φρεσκάδα του, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα», λέει χαρακτηριστικά. Άλλωστε, αναγνωρίζει πως ο σύζυγός της έχει κάνει μόνο ένα λάθος... κι αυτό είναι ότι είναι μικρότερος από εκείνη!

macrons mazi18

«Το μόνο πρόβλημα είναι ότι είναι μικρότερος από μένα» λέει η Μπριζίτ Μακρόν που μιλά για την αρχή της σχέσης της με τον Γάλλο πρόεδρο, όταν εκείνη ήταν καθηγήτρια, παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών, και εκείνος ήταν μαθητής της. Η ίδια πάντως θεωρεί πως η ιστορία τους είναι «απλή»

«Όταν διαβάζω για εμάς έχω πάντα την εντύπωση ότι διαβάζω την ιστορία κάποιου άλλου. Η ιστορία μας είναι τόσο κοινή» λέει η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας και προσθέτει με νόημα: «αν δεν είχα παντρευτεί τον Εμμανουέλ θα είχα χάσει όλη τη ζωή μου».

Αναρωτιέμαι ποια θα είναι η επόμενη περιπέτεια

H κα Μακρόν δίνει μια γεύση της καθημερινότητάς της δίπλα στον Εμμανουέλ Μακρόν, μια καθημερινότητα που μοιάζει με μια διαρκή περιπέτεια. «Με τον Εμμανουέλ είμαι τόσο συνηθισμένη να μου συμβαίνουν απίστευτα πράγματα οπότε πάντα αναρωτιέμαι ποια θα είναι η επόμενη περιπέτεια. Και αυτό συμβαίνει εδώ και 20 χρόνια», λέει η Μπριζίτ Μακρόν.

2017 07 08T125534Z 1283356439 RC12384362B0 RTRMADP 3 G20 GERMANY

REUTERS/Axel Schmidt

Το «Πρώτη Κυρία» είναι μια αμερικανιά

Όσο για τον τίτλο «πρώτη κυρία» η Μπριζίτ αποκαλύπτει ότι είναι μια «αμερικανιά» που δεν της αρέσει καθόλου. Άλλωστε, όπως λέει «Δεν νιώθω καθόλου Πρώτη Κυρία»

2017 04 22T151343Z 1531573604 RC168E7F0630 RTRMADP 3 FRANCE ELECTION MACRON

REUTERS/Benoit Tessier

Ο «αγώνας» της Μπριζίτ για τη μίνι φούστα

Κάποιοι σχολίασαν ότι είναι πολύ μεγάλη για να φοράει μίνι φούστες... «Δεν φοράω μίνι, φοράω φούστες πάνω από το γόνατο» ήταν η απάντηση που έδωσε στο περιοδικό. Και αποκάλυψε τον... «αγώνα» που έδινε στα νιάτα της για να φορέσει την απαγορευμένη –τότε- μίνι φούστα!

«Τις κρύβαμε στις τσάντες μας και τις φορούσαμε έξω για να χορέψουμε ροκ ν ρολ», λέει η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας και θυμάται ότι φορούσε μίνι φούστα κάτω από τη μακριά φούστα και όταν χρειαζόταν έβγαζε τη μακριά και γινόταν η αποκάλυψη...

Μια μέρα μάλιστα την έπιασε η γιαγιά της: «Ω θεέ μου, μοιάζεις με παχουλή γριά, να μην το ξανακάνεις ποτέ» της είπε!

Οι αγαπημένοι οίκοι μόδας της Μπριζίτ Μακρόν

Πίσω στο σήμερα... η κυρία Μακρόν παραδέχτηκε την αδυναμία της στους μεγάλους γαλλικούς οίκους μόδας, ωστόσο αποκάλυψε ότι με κάποιους σχεδιαστές, όπως ο Καρλ Λάγκερφελντ και ο Nicolas Ghesquière διατηρεί προσωπική φιλία.

Δεν δίστασε μάλιστα να απαριθμήσει όλους τους αγαπημένους της σχεδιαστές. Συμπτωματικά... είναι όλοι Γάλλοι! Ο Olivier Rousteing της Balmain, ο Alexandre Vauthier και ο Azzedine Alaïa.

gr

Η Μπριζίτ, δεν είναι ενοχλημένη από τα σχόλια για το ντύσιμό της «Αν κάνει καλό στη γαλλική βιομηχανία μόδας, γιατί όχι; Υπάρχει άλλωστε ο μύθος γύρω από τη φινέτσα της Γαλλίδας».

«Έκανα πάντα μεγάλη προσπάθεια για το πώς φαίνομαι, ρωτήστε τους μαθητές μου και τα παιδιά μου», λέει και προσθέτει: «Ποτέ δεν έχω φύγει από το σπίτι χωρίς να τσεκάρω τα ρούχα μου ή τα μαλλιά μου»

2017 05 07T210507Z 914080678 RC1A60AD21D0 RTRMADP 3 FRANCE ELECTION copy

REUTERS/Benoit Tessier

Το νέο της γραφείο

Η πρώτη κυρία της Γαλλίας δεν άφησε ασχολίαστο τον σάλο που δημιουργήθηκε για το γραφείο της στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων. Η Μπριζίτ Μακρόν ξεκαθαρίζει ότι όλες οι επαφές της θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Ελιζέ ώστε οι Γάλλοι να γνωρίζουν όλα όσα κάνει.

«Όπως όλες οι πρώτες κυρίες πριν από εμένα, έτσι κι εγώ θα αναλάβω τον δημόσιο ρόλο που μου αναλογεί αλλά οι Γάλλοι θα γνωρίζουν τι μέσα χρησιμοποιώ» λέει.

Ο 21ος αιώνας θα είναι θηλυκός

Η Μπριζίτ Μακρόν πιστεύει πολύ στη δύναμη και τις δυνατότητες των γυναικών πιστεύει μάλιστα ότι ο 21ος αιώνας «θα είναι θηλυκός» και συμπληρώνει «οι γυναίκες είναι αυτές που μπορούν, ίσως, να βρουν διεξόδους σε αυτόν τον κόσμο».

5f510bf0d957d8e98d5f1362246e7 1
G4T5

Reuters/ Benoit Tessier

Η συνέντευξη συνοδεύεται με μια εντυπωσιακή φωτογράφιση. Η Μπριζίτ Μακρόν φοράει ένα λευκό σακάκι Dior με μια λευκή μπλούζα και ένα τζιν Saint Laurent, όπως υποδέχτηκε δηλαδή τη Ριάνα στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ