ΚΟΣΜΟΣ

Tουρκία: Σκοτώθηκε φερόμενο μέλος του ISIS που σχεδίαζε επίθεση

Tουρκία: Σκοτώθηκε φερόμενο μέλος του ISIS που σχεδίαζε επίθεση
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Murad Sezer

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν ένα φερόμενο μέλος του αυτοαποκαλούμενου ισλαμικού κράτους και συνέλαβαν άλλα τέσσερα άτομα. Όλοι τους βαρύνονται με υποψίες ότι σχεδίαζαν μια «βομβιστική επίθεση».

Στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη, οι τουρκικές Αρχές σταμάτησαν για έλεγχο το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι πέντε ύποπτοι στην περιοχή Χατάι, στα σύνορα με τη Συρία, έπειτα από πληροφορίες που έλαβαν, σύμφωνα με τις οποίες «αφίχθησαν στην χώρα μας προκειμένου να διαπράξουν μια βομβιστική επίθεση», επισημαίνεται από το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας.

Οι τέσσερις εκ των υπόπτων παραδόθηκαν στις δυνάμεις ασφαλείας, ωστόσο ο πέμπτος ύποπτος επιχείρησε να τους επιτεθεί με αποτέλεσμα να ανοίξουν πυρ εναντίον του, όπως μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο.

Ο άνδρας που τραυματίστηκε και σύμφωνα με τις Αρχές είναι Σύρος υπήκοος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, σύμφωνα με δελτίο τύπου.

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί η εθνικότητα των τεσσάρων συντρόφων του ούτε εάν εντοπίστηκαν εκρηκτικές ύλες εντός του οχήματος.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ