Φινλανδία: Το δικαστήριο κατονόμασε τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι (pics)
Τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι που σημειώθηκε την Παρασκευή στην πόλη Τούρκου, στη Φινλανδία κατονόμασε η φινλανδική αστυνομία.
Πρόκειται για τον 18 Μαροκινό, Αμπντεραχμάν Μεκά ο οποίος είχε ζητήσει άσυλο στη χώρα. Σύμφωνα με το δικαστήριο, τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται εμπίπτουν στην κατηγορία της δολοφονίας και απόπειρα δολοφονίας με τρομοκρατική πρόθεση.
Η αστυνομία έχει ζητήσει την κράτηση του Μεκά, ο οποίος νοσηλεύεται, στη διάρκεια των προκαταρκτικών ερευνών. Από την επίθεση δύο γυναίκες σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 8 άλλοι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

(Πηγή: Courtesy Kirsi Kanerva/Handout via REUTERS)
Οι αστυνομικές Αρχές της χώρας εκτιμούν ότι ο 18χρονος είχε βάλει στο στόχαστρό του γυναίκες, με την επιθεωρήτρια της Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνών, Κρίστα Γκράνροθ, να υπογραμμίζει:
«Πιστεύουμε ότι ο δράστης στόχευε ιδίως γυναίκες. Τραυματίστηκαν και άνδρες όταν προσπάθησαν να τις προστατεύσουν».
Live η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο περιοδικό «Foreign Policy»
17:07
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στις 7 και 8 Φεβρουαρίου λόγω εκτέλεσης έργων
17:05
Ανδρουλάκης στο TikTok: Ζητούμενο κάθε πολίτη η αξιόπιστη και γρήγορη μετακίνηση στην πόλη (vid)
16:58
Η Chiara Mastroianni για πρώτη φορά στην Ελλάδα με το μουσικό υπερθέαμα «Dream Requiem»
16:50