ΚΟΣΜΟΣ

Νέος πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ ο Ανατόλι Αντόνοφ

Νέος πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ ο Ανατόλι Αντόνοφ
REUTERS/Sergei Karpukhin/File Photo

Νέος πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις ΗΠΑ ορίστηκε ο Ανατόλι Αντόνοφ έπειτα από απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.Ειδικότερα, ο Αντόνοφ υπήρξε αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Αμύνης, ενώ βρέθηκε στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών κυρώσεων εξαιτίας του ρόλου που είχε διαδραματίσει στη διένεξη της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Ο Αντόνοφ θα αντικαταστήσει τον πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ Σεργκέι Κισλιάκ, οι επαφές του οποίου με τα μέλη της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της αμερικανικής προεκλογικής εκστρατείας τον είχαν κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή.

Ο νέος πρεσβευτής είναι ηλικίας 62 ετών, διπλωμάτης και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. Είχε διατελέσει υφυπουργός Αμύνης στο διάστημα 2011-2016, δηλαδή κατά την περίοδο που η Μόσχα προσάρτησε την Κριμαία.

Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από δύο χρόνια τον είχε συμπεριλάβει στη λίστα των Ρώσων αξιωματούχων στους οποίους είχαν επιβληθεί κυρώσεις εξαιτίας της εμπλοκής τους στη στρατιωτική διένεξη με την Ουκρανία.

Μέχρι πέρυσι που έγινε υφυπουργός Εξωτερικών, ο Αντόνοφ, λειτουργούσε ως σύνδεσμος μεταξύ του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών και του ρωσικού υπουργείου Αμύνης.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ