ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Άνδρας άνοιξε πυρ σε εμπορικό δρόμο

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Άνδρας άνοιξε πυρ σε εμπορικό δρόμο
Twitter/ Andrew Knapp

Συναγερμός έχει σημάνει στο Τσάρλεστον των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αφού ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ σε εμπορικό δρόμο και στο σημείο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει ένα κομμάτι της King Street, στην κεντρική εμπορική περιοχή της πόλης, ενώ συνιστά στους πολίτες να μην πλησιάζουν την περιοχή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται η Post and Courier of Charleston, ο ένοπλος εισέβαλε σε εστιατόριο με πιστόλι, φωνάζοντας: «Είμαι ο νέος βασιλιάς του Τσάρλεστον». Ο ένοπλος κρατά ομήρους στο εστιατόριο, ενώ τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι υπάρχει ένας τραυματίας.

«Ξέρουμε ότι ο ένοπλος είναι ακόμα στο κτίριο με αρκετούς ομήρους, αυτή τη στιγμή έχουμε διαπραγματευτές, οι οποίοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον ένοπλο», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Τσάρλεστον Charles Francis σε συνέντευξη τύπου.

Πάντως, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της πολιτείας της Νότιας Καρολίνας, John Tecklenburg, το περιστατικό δεν είναι τρομοκρατική ενέργεια, ενώ ο ένοπλος φέρεται πως ήταν κάποιος δυσαρεστημένος πρώην εργαζόμενος του εστιατορίου.

Η ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος της περιοχής είπε στο CNNi ότι η δραστηριότητα των αστυνομικών έχει επικεντρωθεί στο εστιατόριο στην καρδιά της πόλης.

Η ιδιοκτήτρια περιέγραψε πως η αστυνομία εκκένωσε τα γύρω καταστήματα και πως οι αστυνομικοί στοχεύουν προς το εστιατόριο.

«Αυτή τη στιγμή, οι δρόμοι είναι γεμάτοι αστυνομικούς βαριά οπλισμένους. Έχουν αποκλείσει ολόκληρο το τετράγωνο», λέει.

Η ιδιοκτήτρια ενός κομμωτηρίου που βρίσκεται στον ίδιο δρόμο ανέφερε στο CNNi πως είδε τους αστυνομικούς και την ομάδα SWAT να σπάνε την πόρτα του εστιατορίου και να εισβάλουν μέσα με σκυλιά και όπλα. Στη συνέχεια είπε πως είδε τους αστυνομικούς να μεταφέρουν ένα σώμα προς τα έξω, ωστόσο η ίδια δεν ήταν σε θέση να δει ποια ήταν η κατάστασή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ