ΚΟΣΜΟΣ

Πυροσβέστες έσωσαν γουρούνια και έξι μήνες αργότερα τα έκαναν λουκάνικα (pic)

Πυροσβέστες έσωσαν γουρούνια και έξι μήνες αργότερα τα έκαναν λουκάνικα (pic)
Facebook/PEWSEY FIRE STATION

Τον περασμένο Φεβρουάριο μια ομάδα πυροσβεστών στο Wiltshire της Μεγάλης Βρετανίας έσωσαν ένα κοπάδι γουρουνιών από φωτιά που είχε ξεσπάσει σε φάρμα. Έξι μήνες αργότερα τα δέχτηκαν δώρο, ως λουκάνικα πλέον, τιμώντας τα δεόντως.

Τα 18 χοιρίδια και οι δύο χοιρομάνες επιβίωσαν από πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει κατά την οποία κάηκαν 60 τόνοι σανού.

Σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση, η διευθύντρια της φάρμας Rachel Rivers ευχαρίστησε τους πυροσβέστες του Pewsey προσφέροντας τους τα γουρούνια που είχαν σώσει, ως λουκάνικα. Οι πυροσβέστες δήλωσαν αρχικά ότι τα λουκάνικα ήταν «φανταστικά» αλλά μετά τον σάλο που προκλήθηκε ζήτησαν συγγνώμη.

«Θα στείλουμε στους πυροσβέστες πακέτα χορτοφαγικών λουκάνικων ώστε να δουν πόσο εύκολο είναι να γίνουν πραγματικοί ήρωες για τα γουρούνια», δήλωσε η PETA, οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων.

Η διευθύντρια της φάρμας υπεραμύνθηκε της κίνησής της, υποστηρίζοντας ότι αυτή η δουλειά είναι όλη της η ζωή.

 97491791 0553c4c4 f5c5 4772 9e5b 6c70468d56f8

(Πηγή: Facebook/PEWSEY FIRE STATION)

Ο συνιδιοκτήτης της φάρμας Canon Gerald Osbourn πρόσθεσε: «Αναπόφευκτο κομμάτι είναι ο θάνατος ενός ζώου, το οποίο μας δίνει τροφή».

Από την πλευρά τους οι πυροσβέστες δήλωσαν ότι τα λουκάνικα ήταν «εξαιρετικά» και ευχαρίστησαν την φάρμα «για την γενναιοδωρία της».

Στη συνέχεια, ωστόσο, η πυροσβεστική κατέβασε από την σελίδα της στο facebook την φωτογραφία με το αυτοσχέδιο μπάρμπεκιου. «Αναγνωρίζουμε ότι η ανάρτηση αυτή προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις, ζητάμε συγγνώμη και την κατεβάσαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ