Μπόρις Τζόνσον: Η Βρετανία θα πληρώσει ό,τι θεωρεί νομική υποχρέωση για το Brexit
Στην δήλωση πως η Βρετανία δεν θα πληρώσει «ούτε πένα παραπάνω, ούτε πένα λιγότερο» από αυτό που θεωρεί η κυβέρνηση ως νομική της υποχρέωση προς την ΕΕ κατά την διαδικασία εξόδου από το μπλοκ, προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον.
Ειδικότερα, μιλώντας στο BBC Radio Four, ο Τζόνσον είπε ότι το σχόλιό του πως η ΕΕ «δεν θα πάρει δεκάρα» ήταν η απάντηση στην ερώτηση αν η Βρετανία θα πληρώσει «100 δισ ευρώ ή λίρες» και όχι υπαινιγμός ότι η κυβέρνηση δεν θα πληρώσει.
Η οικονομική συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και ΕΕ σχετικά με το Brexit αναμένεται να είναι ένα από τα δυσκολότερα ζητήματα προς επίλυση στις διαπραγματεύσεις και το μπλοκ έχει δηλώσει ότι αυτό είναι ένα από τα τρια ζητήματα στα οποία οι δύο πλευρές θα πρέπει να σημειώσουν πρόοδο προτού ξεκινήσουν τις συνομιλίες για μια μελλοντική σχέση, που θα περιλαμβάνει και την νέα μορφή των εμπορικών τους σχέσεων.
«Κάποια από τα ποσά που έχω δει φαίνονται υπέρογκα. Φυσικά και θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Δεν πρόκειται να πληρώσουμε ούτε πένα παραπάνω, ούτε λιγότερο από αυτό που θεωρούμε ότι μας επιβάλλουν οι νομικές μας υποχρεώσεις», είπε ο Τζόνσον.
Βουλή: Εντός του 2027 η παραλαβή 255 νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ
22:16
Ο Τραμπ στηρίζει την πρόταση μετονομασίας της ICE σε NICE
22:05
Παγκράτι: Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός μηχανής που έσπασε το πόδι 22χρονης επειδή δεν μπορούσε να την περιμένει να παρκάρει (vid)
21:57
Θύμα που προσπαθεί να ξεφύγει από την έκρηξη του Βεζούβιου στην Πομπηία «ζωντανεύει» με AI (vid)
21:50