ΚΟΣΜΟΣ

Αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας το Παρίσι μετά το μακελειό

Αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας το Παρίσι μετά το μακελειό
Reuters/Eric Gaillard

Το Παρίσι θωρακίζεται μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Η δήμαρχος, Αν Ινταλγκό ανακοίνωσε ότι θα τοποθετηθούν κάμερες, βιντεοτηλέφωνα, προσωπικό ασφαλείας στις δημόσιες εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα, η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσα προτείνει την εγκατάσταση βιντεόφωνων σε 80 επιπλέον χώρους όπου συχνάζουν παιδιά, αλλά και εργασίες για την ασφάλεια των δημοσίων αξιοθέατων, δημιουργία στεγανών όπου θα καταφεύγουν οι πολίτες για να προφυλαχθούν από επιθέσεις, την τοποθέτηση 165 καμερών βιντεοπροστασίας το 2016 και την πρόσληψη 30 στελεχών προσωπικού ασφαλείας.

Ωστόσο, η επικεφαλής της δεξιά αντιπολίτευσης Ναταλί Κοσιουσκό- Μοριζέ κρίνει τα μέτρα ελλιπή και ζητά τα στελέχη της δημοτικής αστυνομίας να οπλοφορούν. Ανεπαρκείς έκρινε τις προτάσεις της δημάρχου και ο συντηρητικός δήμαρχος του 15ου διαμερίσματος, Φιλίπ Γκουζόν.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί ζήτησαν επίσης να συγκροτηθεί «μια πραγματική δημοτική αστυνομία 3.000 ανδρών», που θα οπλοφορεί και θα «ελαφρύνει τους αστυνομικούς από το έργο της διαφύλαξης της δημοσίας τάξης» σύμφωνα με τον Γκουζόν. Ζητούν επιπλέον την εφαρμογή ενός εκτάκτου σχεδίου που θα προβλέπει την εγκατάσταση 1.000 καμερών και πυλών ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων στα δημόσια κτίρια, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ