ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία - Συρία: Ενιαίο σύστημα αντιπυραυλικής Άμυνας δημιουργήθηκε στη Συρία

Ρωσία - Συρία: Ενιαίο σύστημα αντιπυραυλικής Άμυνας δημιουργήθηκε στη Συρία
REUTERS/ ALAA AL-FAQIR

Ενιαίο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας δημιουργήθηκε στη Συρία χάρη στις προσπάθειες που κατέβαλαν Ρώσοι και Σύροι εμπειρογνώμονες.

Τη δήλωση αυτή έκανε κατά τη διάρκεια του φόρουμ «Army-2017», που πραγματοποιείται στα περίχωρα της Μόσχας και στο οποίο συζητούνται θέματα στρατιωτικής τεχνολογίας, ο υπαρχηγός των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας υποπτέραρχος Σεργκέι Μεσεριακόφ.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων η ρωσική αεροπορία προκάλεσε σημαντικές καταστροφές στις υποδομές του Ισλαμικού Κράτους καταστρέφοντας ολοσχερώς αποθήκες πυρομαχικών, καυσίμων, εργοστάσια επισκευής στρατιωτικού οπλισμού, με αποτέλεσμα να περιορισθούν σε σημαντικό βαθμό οι δυνατότητες του Ισλαμικού Κράτους να στέλνουν ενισχύσεις ή να ανεφοδιάζονται.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης Τηλεπικοινωνιών των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Χαλίλ Αρσλάνοφ, ανακοίνωσε ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά μια νέα μορφή κρυπτογραφημένης τηλεπικοινωνίας, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι με βάση τη νέα μορφή τηλεπικοινωνίας την ίδια στιγμή που η Διοίκηση των ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία πραγματοποιούσε διεθνείς τηλεφωνικές συνομιλίες με τους συναδέλφους της Συμμαχίας, οι στρατιώτες μπορούσαν να επικοινωνούν με τους συγγενείς τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ