Τυφώνας Χάρβεϊ: Ο Τραμπ κηρύσσει το Τέξας σε κατάσταση φυσικής καταστροφής (pics)
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε ένα έγγραφο με το οποίο η Πολιτεία του Τέξας κηρύσσεται σε κατάσταση φυσικής καταστροφής, καθώς ο τυφώνας Χάρβεϊ φθάνει πλέον στο έδαφός της, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση ομοσπονδιακών κονδυλίων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του ακραίου καιρικού φαινομένου.
«Κατόπιν του αιτήματος του κυβερνήτη του Τέξας (σ.σ. Γκρεγκ Άμποτ), υπέγραψα την κήρυξη φυσικής καταστροφής» ώστε να καταστεί δυνατή η χορήγηση βοήθειας από το ομοσπονδιακό κράτος, έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.
Ο τυφώνας Χάρβεϊ, που ενισχύθηκε φθάνοντας στην Κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, αναμένεται να πλήξει με σφοδρότητα το Τέξας και μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες.

(REUTERS/Adrees Latif)
Ο τυφώνας Χάρβεϊ, ο οποίος εκφράζονται φόβοι ότι θα είναι ο πιο καταστροφικός της τελευταίας δεκαετίας, ενισχύθηκε στην Κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον καθώς πλησιάζει τις ακτές του Τέξας, ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης τυφώνων (NHC).
Ο Χάρβεϊ φτάνει στο Τέξας, με ανέμους μέγιστης ταχύτητας 215 χιλιομέτρων την ώρα, όπως διευκρίνισαν οι μετεωρολόγοι του NHC σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν στις 02:00 (ώρα Ελλάδας).

(NASA/Handout via REUTERS)
Σε εξέλιξη η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στην Καρδίτσα - Ποιες προτάσεις συζητούνται
14:15
Χρυσός στα 5.000 δολάρια και ασήμι στα 100 δολάρια - Το σενάριο του «εθνικισμού» στους πόρους
14:14
«H Γροιλανδία θα περάσει στα χέρια των ΗΠΑ, τίποτα λιγότερο δεν είναι αποδεκτό», λέει ο Τραμπ
14:09
Ταϊλάνδη: Τους 32 έφτασαν οι νεκροί από την πτώση γερανού σε επιβατικό τρένο (pics&vid)
14:07