ΚΟΣΜΟΣ

Τυφώνας Χάρβεϊ: Το συντομότερο δυνατό θα μεταβεί στο Τέξας ο Τραμπ

Τυφώνας Χάρβεϊ: Το συντομότερο δυνατό θα μεταβεί στο Τέξας ο Τραμπ
REUTERS/ YURI GRIPAS

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να πάει στο Τέξας για να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές όταν η παρουσία του στην περιοχή δεν θα συνιστά εμπόδιο για τις υπηρεσίες διάσωσης.

"Θα πάω στο Τέξας όταν θα μπορεί να γίνει αυτό το ταξίδι χωρίς να προκαλεί προβλήματα. Πρέπει να επικεντρωθούμε στη ζωή και την ασφάλεια" ήταν το μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ λίγο πριν ενημερωθεί για την κατάσταση, με μια δεύτερη βιντεοδιάσκεψη, μέσα σε διάστημα δύο ημερών, με μέλη της κυβέρνησής του που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης και αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκαλεί η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ.

Ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει από την Παρασκευή ότι ο πρόεδρος θα μεταβεί στο Τέξας το συντομότερο δυνατόν.

Μια προεδρική επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές θα ισοδυναμούσε με εφιάλτη για τις αρχές αφού θα ήταν υποχρεωμένες να αποσύρουν σημαντικά μέσα από τις επιχειρήσεις διάσωσης για να φροντίσουν για την ασφάλεια του προέδρου. Ωστόσο, παίρνοντας ως παράδειγμα προς αποφυγή τους χειρισμούς του Τζορτζ Ου. Μπους όταν ο κυκλώνας Κατρίνα έπληξε τις ΗΠΑ το 2005, οι επόμενοι πρόεδροι προσπαθούν να δείξουν το ενδιαφέρον τους επισκεπτόμενοι τις περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικά φαινόμενα όσο πιο γρήγορα μπορούν.

Ο Τραμπ, που πέρασε το Σαββατοκύριακο στην προεδρική κατοικία στο Καμπ Ντέιβιντ, ανήρτησε πολλά μηνύματα στο Twitter, για να δώσει συμβουλές για την ασφάλεια των πληγέντων, να χαιρετίσει την "άριστη" συνεργασία μεταξύ πολιτειακών και ομοσπονδιακών αρχών και να ευχαριστήσει τους εθελοντές που κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν τα θύματα του Χάρβεϊ.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ