ΚΟΣΜΟΣ

Τυφώνας Χάρβεϊ: Η φωτογραφία που συγκλονίζει το Τέξας

Τυφώνας Χάρβεϊ: Η φωτογραφία που συγκλονίζει το Τέξας
CNNi

Δραματικές είναι οι εικόνες που έρχονται από το Τέξας, το οποίο πλήττεται από σφοδρές καταιγίδες, λόγω του τυφώνα Χάρβεϊ, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και περιουσίες να χάνονται. Υπάρχουν όμως και ορισμένοι που δεν μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους και αναγκαστικά αναμένουν την βοήθεια των ειδικών.

Αυτό δείχνει η φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο: Σε έναν οίκο ευγηρίας στο Ντίκινσον, οι ηλικιωμένοι έμειναν για ώρες μέσα στο νερό, περιμένοντας βοήθεια. Όπως φαίνεται στην εικόνα, το μέρος που φιλοξενούνταν είχε γεμίσει με νερό που κάλυπτε το μισό τους σώμα και οι άνθρωποι αυτοί κάθονταν με υπομονή, περιμένοντας βοήθεια. Οι περισσότεροι είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και χρειάζονται συσκευές οξυγόνου.

Σύμφωνα με το CNNi, την φωτογραφία τράβηξε η γυναίκα που διευθύνει τον οίκο ευγηρίας, όσο περίμεναν τις διασωστικές δυνάμεις. Όπως έγινε γνωστό δεν είχε δοθεί εντολή από τις Αρχές να εκκενωθεί το κτίριο αυτό, μάλιστα, όπως ισχυρίζεται η ίδια, οι αρμόδιοι τους είπαν να παραμείνουν στο κτίριο, -τόσο το προσωπικό όσο και ηλικιωμένοι.

Το απόγευμα της Κυριακής, περίπου 20 με 25 άτομα διασώθηκαν. Άτομα που εργάζονται στις ομάδες διάσωσης λένε στο CNNi πως είναι αντιμέτωποι με μεγάλες προκλήσεις και προσπαθούν για το καλύτερο, με τους πόρους και το προσωπικό που υπάρχει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ