ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε ορειβάτες σκοτώθηκαν στις Αυστριακές Άλπεις

Πέντε ορειβάτες σκοτώθηκαν στις Αυστριακές Άλπεις
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Alessandro Bianchi

Πέντε ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους και ένας τραυματίστηκε σοβαρά έπειτα από δυστύχημα στις αυστριακές Άλπεις.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε ένα απομακρυσμένο σημείο, νοτιοδυτικά του Σάλτσμουργκ, την Κυριακή. Μια ομάδα έξι ατόμων, που πιστεύεται ότι είναι Γερμανοί, έκαναν ορειβασία σε έναν παγετώνα, ύψους περίπου 3.000 μέτρων, όταν κάποιος από τους ορειβάτες γλίστρησε και παρέσυρε μαζί του και την υπόλοιπη ομάδα, μετέδωσε το δίκτυο ORF το οποίο επικαλείται η Deutsche Welle.

Μόνο ένας από αυτούς κατάφερε να επιζήσει και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Σάλτσμπουργκ με ελικόπτερο. Το περιστατικό είδαν άλλοι ορειβάτες που φαίνεται να είναι και αυτοί που ειδοποίησαν τις Αρχές.

Σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ORF, η ομάδα είχε σκοπό να εγκαταλείψει την αναρρίχηση, καθώς ένας από τους ορειβάτες θεώρησε ότι η πλαγιά ήταν πολύ επικίνδυνη, ωστόσο δεν πρόλαβαν να σταματήσουν.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα διασωστικές δυνάμεις και ελικόπτερα. Όπως δήλωσε ένας από τους διασώστες, οι Αρχές θεωρούν ότι τα θύματα είναι όλοι οι Γερμανοί, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για αίτια του δυστυχήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ