ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Καταδικάστηκε γυναίκα - σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας έξω από το προεδρικό μέγαρο

Ινδονησία: Καταδικάστηκε γυναίκα - σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας έξω από το προεδρικό μέγαρο
REUTERS/ AGOES RUDIANTO

Δικαστήριο της Τζακάρτα καταδίκασε μια γυναίκα που σχεδίαζε να πραγματοποιήσει επίθεση αυτοκτονίας σε ποινή κάθειρξης 7,5 ετών, ανακοίνωσαν εισαγγελείς και ο δικηγόρος της. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που καταδικάζεται γυναίκα στην Ινδονησία για τον σχεδιασμό επίθεσης αυτοκτονίας.

Η 28χρονη Ντιάν Γιούλια Νόβι συνελήφθη στα τέλη του περασμένου έτους επειδή σχεδίαζε να ανατιναχθεί έξω από το προεδρικό μέγαρο στην Τζακάρτα στην διάρκεια της αλλαγής φρουράς. Συνελήφθη μαζί με τον σύζυγό της Μοχάμεντ Νουρ Σολίκιν.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει δεκαετή ποινή κάθειρξης για την Νόβι, η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, λάμβανε οδηγίες για την επίθεση από τον Μπαχρούν Ναϊμ, έναν τζιχαντιστή που μάχεται με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

"Η ποινή της μειώθηκε επειδή ομολόγησε τις πράξεις της", δήλωσε σήμερα στο Reuters ο δικηγόρος της.

Οι δικαστές κατέληξαν σε απόφαση νωρίτερα από το αναμενόμενο γιατί η Νόβι είναι έγκυος και πρόκειται να γεννήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου, είπε ο δικηγόρος της. Βρίσκεται υπό κράτηση σε εγκαταστάσεις στην περιοχή της Τζακάρτα.

Ο σύζυγός της δικάζεται για την ίδια υπόθεση και η επόμενη ακροαματική διαδικασία είναι προγραμματισμένη για τις 6 Σεπτεμβρίου.

Όπως είπε ο δικηγόρος της, η Νόβι, η οποία θεωρείται ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ενώ εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στην Ταϊβάν, δεν σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι περιήλθε στην κατοχή της μια επιστολή, την οποία η Νόβι σχεδίαζε να στείλει στους γονείς της ενημερώνοντάς τους για την πρόθεσή της να πραγματοποιήσει τζιχάντ. Στη συνέχεια, στο δωμάτιο της γυναίκας που ενοικίαζε στην πόλη Μπεκάζι, περίπου μια ώρα έξω από την Τζακάρτα, βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ