ΚΟΣΜΟΣ

«Χημική ομίχλη» στο Σάσσεξ της Βρετανίας – Τουλάχιστον 150 άτομα νοσηλεύτηκαν

«Χημική ομίχλη» στο Σάσσεξ της Βρετανίας – Τουλάχιστον 150 άτομα νοσηλεύτηκαν
Twitter/@welshjab

Σχεδόν 150 Βρετανοί νοσηλεύτηκαν με διάφορα προβλήματα αφότου μια περίεργη «χημική ομίχλη» σκέπασε το απόγευμα της Κυριακής την ακτή του ανατολικού Σάσσεξ. 

Οι κάτοικοι της περιοχής που εκτέθηκαν σε αυτό το περίεργο σύννεφο, εμφάνισαν ερεθισμούς στα μάτια και το λαιμό, όπως δήλωσε στο CNNi εκπρόσωπος του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας. Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία προειδοποίησε ότι δεκάδες ακόμη είναι πιθανό να έχουν εμφανίσει προβλήματα αλλά να μην έχουν καταγραφεί ως περιστατικά.

Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο το τι δημιούργησε αυτό το σύννεφο, ωστόσο οι αρμόδιες Αρχές θεωρούν ότι πρόκειται για «χημικό περιστατικό». Υπήρξαν αναφορές ότι το σύννεφο αυτό μπορεί να δημιουργήθηκε από χλωριούχο αέριο -ένα τοξικό χημικό όπλο που χρησιμοποιούνταν κατά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο- ωστόσο οι Αρχές αποκλείουν ένα τέτοιο σενάριο.

«Οι επιπτώσεις που έχει στην υγεία αν και δυσάρεστες, δεν ήταν σοβαρές και βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα για να δοθούν απαντήσεις για το περιστατικό αυτό», αναφέρει η αστυνομία του Σάσσεξ σε ανακοίνωσή της.

Οι πρώτοι ασθενείς που έσπευσαν πάντως στο νοσοκομείο αντιμετωπίστηκαν με εξαιρετικά αυστηρά μέτρα ασφάλειας, μετέδωσαν τα τοπικά δίκτυα, ωστόσο όταν οι Αρχές βεβαιώθηκαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης, έλαβαν απλά μια θεραπεία.

Υπάλληλοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης παραμένουν στην περιοχή για λόγους ασφαλείας και συστήνουν στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες.

Mysterious 'chemical haze' envelops UK coast, affecting at least 150 people

By Ben Westcott, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ