ΚΟΣΜΟΣ

Επιδρομές της γερμανικής αστυνομίας σε σπίτια υπόπτων - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε πολιτικούς

Επιδρομές της γερμανικής αστυνομίας σε σπίτια υπόπτων - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε πολιτικούς
REUTERS

Γερμανοί ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έδωσαν στην αστυνομία την άδεια για να πραγματοποιήσει σήμερα επιδρομές σε κατοικίες και χώρους εργασίας δύο προσώπων που είναι ύποπτα ότι σχεδίαζαν «σοβαρές βιαιότητες απειλητικές για το κράτος».

Οι ύποπτοι εξέφραζαν φόβους ότι οι προσφυγικές πολιτικές της Γερμανίας θα φτωχύνουν τη χώρα και έτσι άρχισαν να συγκεντρώνουν και να αποθηκεύουν τρόφιμα και πυρομαχικά και να σχεδιάζουν επιθέσεις, αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από την ομοσπονδιακή εισαγγελία.

«Οι ύποπτοι βλέπουν την κρίση, που φοβούνται ότι εγκαθίσταται, σαν μια ευκαιρία για να πιάσουν αριστερούς πολιτικούς αντιπροσώπους και να τους σκοτώσουν με τα όπλα τους», αναφέρεται στη δήλωση.

Οι ύποπτοι είχαν συντάξει και έναν κατάλογο με τα ονόματα των στόχων τους και σχεδίαζαν «σοβαρές βιαιότητες απειλητικές για το κράτος», τονίζει η εισαγγελία.

Οι επιδρομές της αστυνομίας θα πραγματοποιηθούν στο ανατολικό κρατίδιο του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας, προστίθεται.

Η αστυνομία θα πραγματοποιήσει επίσης επιδρομές εναντίον προσώπων που συνδέονται με τους δύο υπόπτους, όμως δεν είναι οι ίδιοι ύποπτοι, ανέφερε ακόμη η εισαγγελία. Οι ύποπτοι, ένας εκ των οποίων αστυνομικός, ήταν σε επαφή με άλλα πρόσωπα σε chatrooms.

Ο ύποπτος αστυνομικός εργαζόταν στην πόλη Λούντβιχσλουστ, περίπου 150 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Βερολίνου. Το υπουργείο Εσωτερικών του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας ανακοίνωσε ότι του έχουν επιβληθεί πειθαρχικά μέτρα.

Εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας ανέφερε πάντως ότι δεν έχει συλληφθεί κανείς και δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης ακόμη.

Η εισαγγελία δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη τηλεφωνικά για να σχολιάσει τις πληροφορίες, μεταδίδει το Reuters.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ