ΚΟΣΜΟΣ

Το μυστήριο λύθηκε: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει και τρίτο παιδί

Το μυστήριο λύθηκε: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει και τρίτο παιδί
Φωτογραφία αρχείου - Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και η συζυγός του KCNA/Reuters

Η σύζυγος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν μπορεί να έχει εξαφανιστεί εδώ και μήνες από την δημόσια ζωή, ωστόσο όπως έκανε γνωστό το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap την Τρίτη, του έχει χαρίσει ακόμη ένα παιδί.

Η Πρώτη Κυρία Ρι Σολ Τζου γέννησε το τρίτο παιδί του ζευγαριού τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το πρακτορείο που επικαλείται Νοτιοκορεάτες βουλευτές, οι οποίοι ενημερώθηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες της Σεούλ, η Ρι παντρεύτηκε τον Κιμ το 2009 και γέννησε το πρώτο τους παιδί τον επόμενο χρόνο και το δεύτερο το 2013.

Ο Κιμ είναι η τρίτη γενιά της δυναστείας που κυβερνά την Βόρεια Κορέα, αλλά ελάχιστα είναι γνωστά για την πρώτη οικογένεια της χώρας. Ο πρώην αστέρας του NBA Ντένις Ρόντμαν, μετά την επίσκεψή του στη Βόρεια Κορέα το 2013, είναι η μοναδική πηγή πληροφοριών για το δεύτερο παιδί του ζευγαριού, ένα κορίτσι ονόματι Τζου-Άι.

d8fe5658 6bfd 4d60 aab4 cd56d8ecba05

REUTERS/FILE

Λέγοντας ότι κράτησε αγκαλιά την κόρη του Κιμ, ο Ρόντμαν περιέγραψε τον Βορειοκορεάτη ηγέτη ως "έναν καλό πατέρα" που έχει "μια καλή οικογένεια".

Παρότι είναι περισσότερο περισσότερο εξωστρεφής από τον προκάτοχο και πατέρα του, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, ελάχιστες πληροφορίες είναι γνωστές για την προσωπική του ζωή. Ακόμη και η ακριβής ημερομηνία γέννησής του ή το πότε παντρεύτηκε δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Πληροφορίες από τις νοτιοκορεατικές μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι η Ρι προέρχεται από μια κοινή οικογένεια, ο πατέρας της είναι ακαδημαϊκός και η μητέρα της γιατρός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ