Ιταλία: Αστυνομικοί ακινητοποίησαν Μαροκινό που φώναζε «Αγαπώ τον Αλλάχ, είστε όλοι διάβολοι»
Ένας τριανταεξάχρονος Μαροκινός γονάτισε για να προσκυνήσει, μπροστά στο κτήριο της περιφέρειας της πόλης Ρέτζιο Εμίλια, κοντά στην Μπολόνια. Αμέσως μετά, φώναξε «ο Θεός είναι ο μέγιστος» (Αλλάχου Άκμπαρ) στα αραβικά, πριν αρχίσει να κλωτσάει την κεντρική πόρτα της περιφέρειας.
Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, ενώ εκείνος συνέχιζε να φωνάζει: «αγαπώ τον Αλλάχ, είστε όλοι διάβολοι». Με απόφαση της ιταλικής δικαιοσύνης, ο Μαροκινός μεταφέρθηκε σε κέντρο ταυτοποίησης και κράτησης στο Τορίνο, εν όψει του επαναπατρισμού του. Στο παρελθόν είχε διαταχθεί τέσσερις φορές η απέλασή του, χωρίς, όμως να προχωρήσει.
Παράλληλα, με απόφαση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι απελάθηκε χθες ένας τριανταεπτάχρονος Μαροκινός, ο οποίος ήταν έγκλειστος σε ιταλικό σωφρονιστικό ίδρυμα, μετά την καταδίκη του για διακίνηση ναρκωτικών. Όπως αναφέρει ο Τύπος, συνομιλώντας με άλλους κρατούμενος, είχε πει ότι θα ήταν πρόθυμος να εισβάλει στο Βατικανό ή ακόμη να ρίξει δηλητήριο στο δίκτυο ύδρευσης της Αιώνιας Πόλης.
Τα Ιωάννινα γιορτάζουν τα 20 χρόνια του Ioannina Lake Run: Η Allwyn κάνει πιο ξεχωριστή την εμπειρία
15:35
Λήξη συναγερμού στα Χανιά: Απομακρύνθηκε με ασφάλεια η ενεργή βόμβα - Αύριο η εξουδετέρωση της
15:28
Μαζωνάκης: Σε ανακοπή και ασυστολία τον βρήκαν οι διασώστες, βήμα-βήμα πώς έδρασε το ΕΚΑΒ
15:24
Πυρκαγιές: 12μηνη ανάσα από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για τους πληγέντες του καλοκαιριού 2026
15:22