Ιταλία: Αστυνομικοί ακινητοποίησαν Μαροκινό που φώναζε «Αγαπώ τον Αλλάχ, είστε όλοι διάβολοι»
Ένας τριανταεξάχρονος Μαροκινός γονάτισε για να προσκυνήσει, μπροστά στο κτήριο της περιφέρειας της πόλης Ρέτζιο Εμίλια, κοντά στην Μπολόνια. Αμέσως μετά, φώναξε «ο Θεός είναι ο μέγιστος» (Αλλάχου Άκμπαρ) στα αραβικά, πριν αρχίσει να κλωτσάει την κεντρική πόρτα της περιφέρειας.
Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, ενώ εκείνος συνέχιζε να φωνάζει: «αγαπώ τον Αλλάχ, είστε όλοι διάβολοι». Με απόφαση της ιταλικής δικαιοσύνης, ο Μαροκινός μεταφέρθηκε σε κέντρο ταυτοποίησης και κράτησης στο Τορίνο, εν όψει του επαναπατρισμού του. Στο παρελθόν είχε διαταχθεί τέσσερις φορές η απέλασή του, χωρίς, όμως να προχωρήσει.
Παράλληλα, με απόφαση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι απελάθηκε χθες ένας τριανταεπτάχρονος Μαροκινός, ο οποίος ήταν έγκλειστος σε ιταλικό σωφρονιστικό ίδρυμα, μετά την καταδίκη του για διακίνηση ναρκωτικών. Όπως αναφέρει ο Τύπος, συνομιλώντας με άλλους κρατούμενος, είχε πει ότι θα ήταν πρόθυμος να εισβάλει στο Βατικανό ή ακόμη να ρίξει δηλητήριο στο δίκτυο ύδρευσης της Αιώνιας Πόλης.
SPONSORED
Κυρανάκης: Σύστημα ΑΙ θα «επιτηρεί» σε πραγματικό χρόνο τις επικοινωνίες στα τρένα
10:03
Οι Iron Maiden στην Αθήνα: 10 πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για τους θρύλους της metal
10:00
Κυριάκος Τολιάς (ΕΚΤ) στο CNN Greece: Tο στοίχημα ενός εθνικού οικοσυστήματος αξιοποίησης δεδομένων
10:00
Κρήτη: Συναγερμός για εξαφάνιση 51χρονου στα Μάλια - Έφυγε από το σπίτι και δεν επέστρεψε
09:57