ΚΟΣΜΟΣ

Χάρβει: Ένας πατέρας με τον γιο του σώζουν τα παγιδευμένα τους άλογα από τα απειλητικά νερά (vids)

Χάρβει: Ένας πατέρας με τον γιο του σώζουν τα παγιδευμένα τους άλογα από τα απειλητικά νερά (vids)
Facebook/Chance Ward

Για μέρες, ένας πατέρας με τον γιο του προσπαθούσαν να σώσουν τα άλογά τους που είχαν παγιδευτεί από τις καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν εδώ και μέρες το Τέξας λόγω του τυφώνα Χάρβεϊ που συνεχίζει ακάθεκτος το καταστροφικό του έργο.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν δει τις περιουσίες τους να χάνονται και έχουν αναγκαστεί να αφήσουν τα σπίτια τους για να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο. Ο Τσανς Γουάρντ από το Κλίβελαντ, είναι ένας από τους πληγέντες αλλά και ένας από τους ήρωες.

Οι πράξεις του συγκίνησαν εκατομμύρια, όταν μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν την προσπάθεια ημερών που κατέβαλε -και καταβάλλει- με τον 17χρονο γιο του Ρόουντι, να απεγκλωβίσουν τα άλογά τους που είχαν παγιδευτεί μέσα στα νερά.

Το πρώτο βίντεο που δείχνει την διάσωση του ζώου δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα και αγγίζει ήδη τις 10 εκατομμύρια προβολές. Σε αυτό φαίνεται ο έφηβος να προσπαθεί να ανοίξει τον σύρτη ώστε να μπορέσει να απεγκλωβιστεί το άτυχο άλογο, το οποίο φαίνεται νευρικό από τα νερά που έχουν καλύψει το μισό του σώμα.

«Αυτό κάνουμε, βοηθάμε τα ζώα. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε και τους ανθρώπους», γράφει στη λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο αυτό.

Μια μέρα αργότερα, ο Γουάρντ ανέβασε κι άλλο βίντεο με την διάσωση ακόμη τεσσάρων αλόγων και την προσπάθεια να τα οδηγήσει μαζί με άλλους σε ασφαλές σημείο.

Σε ένα ακόμη βίντεο βοηθούν έναν άνθρωπο και τον σκύλο του.

Σε ένα συγκινητικό μήνυμα στο Facebook, αναφέρει:

21149904 1546321865424027 8805486959032979838 n

Αυτή η θύελλα έχει φέρει μεγάλη θλίψη (στον κόσμο) αλλά προσπαθώ να βλέπω τα θετικά. Έχω βοηθήσει πολλά ζώα από τις πλημμύρες. Μπορέσαμε να κολυμπήσουμε και να σώσουμε τέσσερα άλογα σήμερα. Ένα από τα ωραιότερα συναισθήματα είναι πως έχω στο πλευρό μου έναν από τους καλύτερους συνεργάτες. Τον 17χρονο γιο μου. Υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι καουμπόηδες που είναι πρόθυμοι να κάνουν το ίδιο με εμάς.

Ο Γουάρντ, ο γιος του, και οι άλλοι κάτοικοι της περιοχής δεν είναι μόνοι που προσφέρουν βοήθεια σε αυτές τις δύσκολες ώρες που ζουν οι κάτοικοι του Τέξας.

21150281 1546321732090707 5943206411204972571 n

Οργανώσεις, ομάδες πολιτών, διασώστες, δυνάμεις του ναυτικού κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν σε αυτές τις καταστροφικές ώρες όσους έχουν ανάγκη, τόσο ανθρώπους όσο και ζώα.

(Φωτογραφίες και βίντεο: Facebook/Chance Ward)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ