Το «Book Garden» στο Ιράν είναι ο παράδεισος κάθε βιβλιοφάγου (pics)
Η Τεχεράνη θα μπορούσε να γίνει ο αγαπημένος προορισμός πολλών βιβλιοφάγων καθώς πλέον έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή ενός τεράστιου συγκροτήματος 65.000 τετραγωνικών μέτρων που διαθέτει θέατρα, κινηματογραφικές αίθουσες, αίθουσες επιστημών, αίθουσες διδασκαλίας, εστιατόρια, αίθουσα προσευχής και κυρίως χώρους ανάγνωσης και βιβλία -πολλά βιβλία.
Το Book Garden είναι ο ιδανικός χώρος για να ξοδέψει κάποιος ώρες διαβάζοντας και το κέντρο ενθαρρύνει τα παιδιά να δραστηριοποιούνται εκεί και να περνούν τον χρόνο τους δημιουργικά.
«Η λειτουργία του Book Garden είναι ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός στη χώρα και θα βοηθήσει τα παιδιά μας να μπορούν να κάνουν καλύτερη χρήση αυτής της πολιτιστικής και ακαδημαϊκής ευκαιρίας», δήλωσε στα τοπικά μέσα ο δήμαρχος της Τεχεράνης, Mohammad Baqer Qalibaf.




Περισσότερα από 400.000 είναι μόνο τα παιδικά βιβλία και ο χώρος μάλιστα είναι έτσι σχεδιασμένος ώστε οι μικροί αναγνώστες να μην δυσκολεύονται να τον εξερευνούν.
Το μεγάλο αυτό συγκρότημα κατέλαβε επάξια το βραβείο Γκίνες ως το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο του κόσμου.
(Φωτογραφίες: iranmilitaryvlog, RealIran, Pixabay)
Τριμερής Φον Ντερ Λάιεν, Μερτς και Βέβερ για την Ουκρανία και τη χρήση παγωμένων ρωσικών κεφαλαίων
15:56
Νεοζηλανδή ρεπόρτερ δέχεται «επίθεση» από γλάρο - Δείτε το βίντεο (vid)
15:51
Λίβανος: Έκκληση προέδρου Αούν προς τον ΟΗΕ να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ να σεβαστεί την εκεχειρία
15:45
O Γιώργος Παπαγεωργίου στο Game Time στέλνει διπλά χαμόγελα στα παιδιά με τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ
15:36