ΚΟΣΜΟΣ

Τυφώνας Χάρβεϊ: Αποκαρδιωτικές οι εκτιμήσεις για τον αριθμό σπιτιών που επλήγησαν

Τυφώνας Χάρβεϊ: Αποκαρδιωτικές οι εκτιμήσεις για τον αριθμό σπιτιών που επλήγησαν
REUTERS/Jonathan Bachman

Αποκαρδιωτικές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις για τα σπίτια που επλήγησαν από τον τυφώνα Χάρβεϊ στο Χιούστον με υψηλόβαθμο αξιωματούχο να τονίζει πως ο αριθμός τους ανέρχεται σε 30.000 με 40.000.

«Μπορεί να είναι περισσότερα, δεν θα ξέρουμε μετά βεβαιότητας μέχρι να φτάσουμε σ' αυτές τις συνοικίες», είπε ο δικαστής Εντ Έμετ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Μολονότι πολλά σπίτια δεν είναι πλέον δυνατόν να επισκευαστούν, ο Έμετ είπε ότι έχουν γίνει σημαντικές δωρεές και ότι οι εθελοντές βοηθούν όσο περισσότερο μπορούν.

«Μας περιμένουν ορισμένοι πολύ δύσκολοι μήνες, ίσως και χρόνια», πρόσθεσε. Σημείωσε επίσης ότι τα μέσα ενημέρωσης έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην κομητεία Χάρις και ιδίως το Χιούστον, επειδή πρόκειται για μια μεγάλη πόλη, όμως και άλλες κομητείες και μικρότερες πόλεις στο Τέξας έχουν πληγεί εξίσου.

Η στάθμη του νερού σταμάτησε να ανεβαίνει, γεγονός που σημαίνει ότι μειώνεται ο κίνδυνος νέων πλημμυρών. Κοντά στα δύο φράγματα του Χιούστον υπολογίζεται ότι έχουν κατακλυστεί από τα νερά 4.000 σπίτια.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ