Τυφώνας Χάρβεϊ: Αποκαρδιωτικές οι εκτιμήσεις για τον αριθμό σπιτιών που επλήγησαν
Αποκαρδιωτικές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις για τα σπίτια που επλήγησαν από τον τυφώνα Χάρβεϊ στο Χιούστον με υψηλόβαθμο αξιωματούχο να τονίζει πως ο αριθμός τους ανέρχεται σε 30.000 με 40.000.
«Μπορεί να είναι περισσότερα, δεν θα ξέρουμε μετά βεβαιότητας μέχρι να φτάσουμε σ' αυτές τις συνοικίες», είπε ο δικαστής Εντ Έμετ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Μολονότι πολλά σπίτια δεν είναι πλέον δυνατόν να επισκευαστούν, ο Έμετ είπε ότι έχουν γίνει σημαντικές δωρεές και ότι οι εθελοντές βοηθούν όσο περισσότερο μπορούν.
«Μας περιμένουν ορισμένοι πολύ δύσκολοι μήνες, ίσως και χρόνια», πρόσθεσε. Σημείωσε επίσης ότι τα μέσα ενημέρωσης έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην κομητεία Χάρις και ιδίως το Χιούστον, επειδή πρόκειται για μια μεγάλη πόλη, όμως και άλλες κομητείες και μικρότερες πόλεις στο Τέξας έχουν πληγεί εξίσου.
Η στάθμη του νερού σταμάτησε να ανεβαίνει, γεγονός που σημαίνει ότι μειώνεται ο κίνδυνος νέων πλημμυρών. Κοντά στα δύο φράγματα του Χιούστον υπολογίζεται ότι έχουν κατακλυστεί από τα νερά 4.000 σπίτια.
Από το YouTube στη μεγάλη οθόνη: Το «Backrooms» της A24 αποκαλύπτει το πρώτο του «φρικτό» trailer
12:23
Ψηφιακή ενδυνάμωση ηλικιωμένων και ΑμεΑ - Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο πρόγραμμα
12:12
Στα χέρια των αρχών οδηγός ταξί για υπερβολικό κόμιστρο: Είχε βάλει διπλή ταρίφα 56 φορές
12:09
Στον Έβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Η αυτοψία, η ασφάλεια και τα μηνύματα στη βάση της ΝΔ
12:04