ΚΟΣΜΟΣ

Πεσκόφ: Δεν προτίθεμαι να μιλήσω για το τι κάνουν τα παιδιά μου

Πεσκόφ: Δεν προτίθεμαι να μιλήσω για το τι κάνουν τα παιδιά μου
Reuters

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Νμτίτρι Πεσκόφ, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους, μεταξύ των ερωτημάτων που δέχθηκε για ζητήματα εξωτερικής και εσωτερικής επικαιρότητας, δέχθηκε και ερωτήματα για την επαγγελματική δραστηριότητα των παιδιών του.

Κυρίως τα ερωτήματα αφορούσαν τα πρόσφατα δημοσιεύματα που προώθησε στα ΜΜΕ ο ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι και τα οποία αφορούσαν τον γιό του από τον πρώτο του γάμο Νικολάι Τσόουλς, ο οποίος φέρεται ότι κυκλοφορεί στην Μόσχα με πολυτελή αυτοκινήτα και ζει σαν μεγιστάνας χωρίς ωστόσο να έχει καμία επαγγελματική δραστηριότητα.

"Δεν τα είδα (τα δημοσιεύματα - σ.σ.) και δεν προτίθεμαι να τα δω, αλλά μου τα περιέγραψαν συνάδελφοί μου" δήλωσε ο Πεσκόφ προσθέτοντας τα εξής "Δεν προτίθεμαι να συζητήσω με κανέναν θέματα που αφορούν την οικογένεια μου και να δεχθώ τα όσα γράφονται (γι αυτά ) από τον οποιονδήποτε".

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την κοινωνική δραστηριότητα της κόρης του Ελιζαβέτας, ο Πεσκόφ παραδέχθηκε ότι την αντιμετωπίζει "με προσοχή" . "Πράγματι, η ίδια συνεργαζόταν με την κοινωνική οργάνωση, η οποία ασχολείται με ζητήματα ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τίποτα περισσότερο", είπε ο Πεσκόφ αναφερόμενος στην κόρη του.

Ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη συνεργασία που είχε με την εν λόγω οργάνωση η επιχειρηματική Ένωση του επιχειρηματία Ουμάρ Τζαμπραΐλοφ που σνελήφθη σήμερα από την αστυνομία επειδή πυροβολούσε στο ξενοδοχείο που διέμενε στο κέντρο της Μόσχας, ο Πεσκόφ, είπε ότι η κόρη του "δεν είχε κανένα εργοδότη".

Η Ελιζαβέτα Πεσκόβα στις 23 Ιουνίου διορίστηκε σύμβουλος αμισθί του προέδρου της Ένωσης επιχειρηματιών για την ανάπτυξη της πατριωτικής επιχειρηματικότητας "Αβάντι", με αρμοδιότητα την προώθηση του επιχειρείν στην νέα γενιά της Ρωσίας. Η Πεσκόβα διατυπώνει συστηματικά τις απόψεις της πάνω σε διάφορα ζητήματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα μπλογκς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ