ΚΟΣΜΟΣ

Μια «τίγρη» και δυο «πίθηκοι» διαδήλωσαν έξω από τα γραφεία της Air France

Μια «τίγρη» και δυο «πίθηκοι» διαδήλωσαν έξω από τα γραφεία της Air France
twitter/ ActuDirect‏

Μια "τίγρη" και δύο "πίθηκοι", κρατώντας πλακάτ, διαδήλωσαν έξω από τα γραφεία της Air France στην Πλατεία Ενβαλίντ του Παρισιού, ζητώντας από την εταιρεία να μην μεταφέρει στο εξής μακάκους που προορίζονται για πειραματόζωα σε εργαστήρια.

Η μη κυβερνητική οργάνωση "One Voice" επανεκκίνησε με αυτόν τον τρόπο μια εκστρατεία που είχε ξεκινήσει –χωρίς θετική έκβαση– το 1996. Όπως υποστηρίζει, οι μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες έχουν σταματήσει τη μεταφορά μακάκων με τα αεροσκάφη τους, εκτός από την Air France.

"Air France, όχι πίθηκους στο χώρο των αποσκευών" έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν οι τρεις ακτιβιστές της οργάνωσης.

"Χρειάζεται πολιτική βούληση για την αλλαγή", εξήγησε η Μιριέλ Αρνάλ, η πρόεδρος της One Voice. "Πρέπει να σταματήσουμε τις εύκολες λύσεις, να πιέσουμε τους ερευνητές να βρουν άλλον τρόπο (σ.σ. και να μην χρησιμοποιούν πιθήκους). Η Air France συμβάλη στη συνέχιση αυτών των πρακτικών", πρόσθεσε, καλώντας "το κράτος να πάρει θέση".

Η εταιρεία από την πλευρά της τόνισε ότι έχει "διασφαλίσει στα ζώα τις καλύτερες συνθήκες μεταφοράς" και σημείωσε ότι "η χρήση πρωτευόντων για επιστημονικούς σκοπούς είναι αποφασιστικής σημασίας σε πολλούς ιατρικούς τομείς".

Τα πειράματα σε μεγάλους πιθήκους απαγορεύονται στις χώρες της ΕΕ από το 2010, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τα μικρότερα είδη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ