ΚΟΣΜΟΣ

Η Disneyland δεν άφησε ένα αγόρι να συμμετάσχει στην εκδήλωση «Πριγκίπισσα για μία Ημέρα»

Η Disneyland δεν άφησε ένα αγόρι να συμμετάσχει στην εκδήλωση «Πριγκίπισσα για μία Ημέρα»
ITV News

Απολογήθηκαν οι υπεύθυνοι της Disneyland στη μητέρα ενός 3χρονου αγοριού καθώς του απαγόρευσαν να συμμετάσχει στην εκδήλωση «Πριγκίπισσα για μία Ημέρα» επειδή είναι αγόρι.

Η μητέρα του, Hayley McLean-Glass ανέφερε ότι έστειλε το αίτημά της ώστε ο γιος της Noah να διασφαλίσει μία θέση ως χριστουγεννιάτικο δέντρο, καθώς είναι φανατικός θαυμαστή της ταινίας Frozen και του αρέσει να ντύνεται σαν την πριγκίπισσα Έλσα.

Μετά την άρνηση της Disneyland η μητέρα του 3χρονου έστειλε μία επιστολή στην εταιρεία στην οποία τόνισε, με μία δόση ειρωνείας, ότι θέλει να μάθει «ποια τραγική μοίρα θα περιμένει τον γιο της εάν του επιτραπεί να φορέσει ένα φόρεμα».

Εκπρόσωπος της επιχείρησης, ζήτησε συγγνώμη μέσω της εφημερίδας Guardian, στην μητέρα:

«Όλα τα παιδιά ηλικίας από 3 έως 12 ετών μπορούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση. Έχουμε επικοινωνήσει με την οικογένεια και ζητήσαμε συγγνώμη».

Στην ιστοσελίδα της Disneyland η εν λόγω εκδήλωση περιγράφεται ως «η υλοποίηση της επιθυμίας κάθε μικρού κοριτσιού να αποκτήσει τα μαλλιά και το make up μιας πριγκίπισσας: μια παραμυθένια μεταμόρφωση που θα την κουβαλούν σε όλη τους τη ζωή».

Η μητέρα του Noah ανέφερε ότι ο μικρός ενθουσιάστηκε όταν έμαθε για την εκδήλωση αλλά η απάντηση που έλαβε από την εταιρεία ήταν η εξής: «Αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατό να κλείσετε μία θέση για την εκδήλωση «Πριγκίπισσα για μία Ημέρα» για ένα αγόρι».

«Έχουμε ξοδέψει μία μικρή περιουσία για να αγοράσουμε στο Νoah πράγματα της Disney. Φοράει το αγαπημένο του φόρεμα, το φόρεμα της πριγκίπισσας Elsa όλη μέρα, κάθε μέρα. Αρνείται να το βγάλει ακόμα και όταν είναι η ώρα που πρέπει να κοιμηθεί. Γνωρίζει κάθε λέξη, κάθε τραγούδι και μπορεί να σταθεί στη σκηνή» ανέφερε η μητέρα του 3χρονου στο blog της και συνέχισε:

«Αν ένα μικρό κορίτσι θέλει να ντυθεί όπως ένας σούπερ ήρωας μπορεί να το κάνει. Αν θέλει να γίνει Τζεντάι μπορεί, όχι όμως και ένα αγόρι».

Από την πλευρά του εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε στο ITV News: «Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά το περιστατικό και ζητούμε συγγνώμη από την Hayley και τον Noah που τους στεναχωρήσαμε. Πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Η απάντηση του μέλους της εταιρείας μας δεν αντικατοπτρίζει την πολιτική μας. Θα διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ