ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικά και νοτιοκορεατικά βομβαρδιστικά πάνω από την κορεατική χερσόνησο

Αμερικανικά και νοτιοκορεατικά βομβαρδιστικά πάνω από την κορεατική χερσόνησο
Reuters

Ανεβαίνει κι άλλο το θερμόμετρο στη βορεοκορεατική χερσόνησο, δύο μέρες μετά τον πύραυλο που εκτόξευσε η Πιονγιάνγκ ο οποίος έπεσε στον Ειρηνικό, αφού προηγουμένως είχε περάσει πάνω από την Ιαπωνία

Όπως μεταδίδει το CNNi, Ουάσιγκτον και Σεούλ πραγματοποιούν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια και, σε επίδειξη δύναμης, η ελίτ των πολεμικών αεροσκαφών τους "σκίζει" τις τελευταίες ώρες τους αιθέρες της κορεατικής χερσονήσου.

Στην προσομοίωση βομβαρδισμού θέσεων του αντιπάλου -όπως προβλέπει η άσκηση- μετέχουν 2 αμερικανικά Β-1Β, ακόμα 4 F-35B βομβαρδιστικά, και 4 νοτιοκορεάτικα F-15. Τα μεν δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά απογειώθηκαν από τις βάσεις στη νήσο Γκουάμ τις οποίες απειλεί να βομβαρδίσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ τα υπόλοιπα από βάση στην Ιαπωνία.

Είχε προηγηθεί η αντίδραση του αμερικανικού Προέδρου ο οποίος απέρριψε τη διεξαγωγή διπλωματικών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Κορέα

τονίζοντας ότι «το να μιλάμε δεν είναι η απάντηση».

«Οι ΗΠΑ μίλαγαν με τους βορειοκορεάτες και τους πλήρωναν επειδή εκβίαζαν επί 25 χρόνια. Το να μιλάμε δεν είναι η απάντηση!», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Β. Κορέα κατά Ιαπωνίας

ΗΒόρεια Κορέαπροειδοποίησε τηνΙαπωνίαότι κινδυνεύει με «επικείμενη αυτοκαταστροφή» επειδή έχει ταχθεί στο πλευρό των ΗΠΑ, καθώς αυξάνεται η ένταση στην περιοχή μετά και τηντελευταία εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλουαπό την Πιονγκγιάνγκ, ο οποίος πέρασε πάνω από το ιαπωνικό νησί Χοκάιντο. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός κατήγγειλε «σοβαρή και άνευ προηγουμένου απειλή», ενώ μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησαν να αυξηθεί «η πίεση» στη Βόρεια Κορέα.

Σε άρθρο γνώμης, χθες Τετάρτη, το βορειοκορεάτικο πρακτορείο KCNA εξαπέλυσε μύδρους κατά του Τόκιο: «Η Ιαπωνία σήκωσε τα μανίκια για να στηρίξει τις επιχειρήσεις του αφεντικού της κατά της Βόρειας Κορέας».

«Η στρατιωτική σύνδεση» των συμμάχων έχει αναχθεί «σε σοβαρή απειλή» για την κορεατική χερσόνησο και η Ιαπωνία «δεν γνωρίζει» ότι «επιταχύνει την αυτοκαταστροφή της», τονίζει το KCNA. Το βορειοκορεατικό πρακτορείο αναφέρεται συγκεκριμένα στις αμερικανικές βάσεις στο νησί Χοκάιντο.

Η Πιονγκγιάνγκ συνεχίζει προειδοποιώντας την Ιαπωνία να μην ακολουθεί τυφλά τις ΗΠΑ διότι κινδυνεύει «με επικείμενη καταστροφή» και παράλληλα κυκλοφορεί νέα σειρά γραμματοσήμων με πολεμικές αναφορές.

2017-08-31T075708Z_932931328_RC1783AA96C0_RTRMADP_3_NORTHKOREA-MISSILES.JPG

ΔΗΜΟΦΙΛΗ