Βαρκελώνη: Η Ουάσιγκτον είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο επίθεσης στη Λας Ράμπλας
Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν ειδοποιήσει από τον Μάιο την Ισπανία για τον κίνδυνο να πραγματοποιηθεί επίθεση στην Λας Ράμπλας της Βαρκελώνης, όπου στις 17 Αυγούστου ένας τζιχαντιστής σκότωσε 14 πεζούς, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα El Periodico de Cataluna.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία δημοσιεύει το φαξ ενός μηνύματος στα αγγλικά, το Εθνικό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας (National Counterterrorism Center, NCTC), που συνδέει κυρίως τη CIA, την αμερικανική κεντρική υπηρεσία πληροφοριών, και την ομοσπονδιακή αστυνομία FBI, είχε απευθύνει αυτή την προειδοποίηση στην ισπανική υπηρεσία πληροφοριών CNI, στην ισπανική αστυνομία και στη Mossos d' Esquadra, την περιφερειακή αστυνομία της Καταλονίας.
«Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι οποίες δεν είναι γνωστό κατά πόσον αληθεύουν και οι οποίες χρονολογούνται από τα τέλη Μαΐου 2017, αναφέρουν ότι το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS) πρόκειται να πραγματοποιήσει αδιευκρίνιστες τρομοκρατικές επιθέσεις στη διάρκεια του καλοκαιριού εναντίον πολυσύχναστων τουριστικών τοποθεσιών στη Βαρκελώνη και ιδιαίτερα στην οδό των Ράμπλας», αναφέρεται στο κείμενο που η Periodico αποδίδει στο NCTC.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος της CNI αρνήθηκε «να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει επικοινωνίες με άλλες υπηρεσίες πληροφοριών».
Την ίδια ώρα ο ραδιοσταθμός Cadena SER, επικαλέστηκε «πηγές στον αντιτρομοκρατικό αγώνα», σύμφωνα με τις οποίες το έγγραφο που δημοσιεύεται από την El Periodico είναι αυθεντικό.
Κληρονομιές: Τι αλλάζει από την Τετάρτη σε χρέη, διαθήκες και νόμιμη μοίρα
09:06
Νέο ράλι στις τιμές των καυσίμων - «Φλερτάρει» με τα 2,20 ευρώ η βενζίνη στην Αττική
09:03
Στα πρόθυρα πτώχευσης και κλεισίματος το Κέντρο Κένεντι - Κραυγή αγωνίας από τα μέλη του
08:51
Νέες αποχωρήσεις από Anthropic και Google λόγω ανησυχιών για την ΑΙ: «Δεν υπάρχουν ενήλικες εδώ»
08:31