ΟΗΕ: Ανησυχία για τις βίαιες συγκρούσεις που μαίνονται στην Μιανμάρ
Την ανησυχία του για τις αναφορές βίαιων συγκρούσεων που μαίνονται στις βορειοδυτικές περιοχές της Μιανμάρ, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, καλώντας σε αυτοσυγκράτηση για την αποφυγή μιας «ανθρωπιστικής καταστροφής».
«Ο Γενικός Γραμματέας είναι βαθιά ανήσυχος για τις αναφορές υπερβολικής χρήσης βίας κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που διεξάγουν δυνάμεις ασφαλείας της Μιανμάρ στη βόρεια Πολιτεία Ραχίν και καλεί σε αυτοσυγκράτηση και ηρεμία για την αποφυγή μιας ανθρωπιστικής καταστροφής», υπογράμμισε ο Γκουτέρες με ανακοίνωσή του.
Σχεδόν 400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις που μαίνονται από την προηγούμενη Παρασκευή στη Ραχίν, ενώ περίπου 38.000 μουσουλμάνοι Ροχίνγκια έχουν αναγκαστεί να αναζητήσουν καταφύγιο στο Μπανγκλαντές σύμφωνα με πηγές των Ηνωμένων Εθνών.
Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Αποστολάκης
13:18
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Μηλίτσα Μεσσηνίας - Εστάλη μήνυμα 112 για ετοιμότητα
12:58
Νόμπελ Ιατρικής 2026: Tρεις επιστήμονες τιμήθηκαν για το έργο τους στην Οπτογενετική
12:55
Μαζωνάκης: «Μίλησε» το κινητό της 56χρονης γιατρού - Αναζητούσε στο ΑΙ τρόπους επαναφοράς από μέθη
12:52