Μιανμάρ: Περισσότερα από 2.600 σπίτια πυρπολήθηκαν σε μία εβδομάδα
Μέσα σε μία εβδομάδα πυρπολήθηκαν περισσότερα από 2.600 σπίτια σε περιοχές της βορειοδυτικής Μιανμάρ, όπου ζουν κυρίως μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια.
Περίπου 58.600 Ροχίνγκια έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο γειτονικό Μπανγκλαντές μετά το τελευταίο ξέσπασμα βίαιων επεισοδίων στην Πολιτεία Ραχίν, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (UNHCR).
Αξιωματούχοι της Μιανμάρ κατηγορούν τους αντάρτες της του Εθνικού Στρατού Αρακάν Ροχίνγκια για τις πυρπολήσεις. Η οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για τις συντονισμένες επιθέσεις εναντίον φυλακίων των δυνάμεων ασφαλείας την προηγούμενη εβδομάδα, οι οποίες προκάλεσαν την σκληρή απάντηση του στρατού και της αστυνομίας.
Ωστόσο οι Ροχίνγκια που έχουν καταφύγει στο Μπανγκλαντές καταγγέλλουν ότι οι πυρπολήσεις των σπιτιών τους και οι φόνοι που διαπράττουν οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν στόχο να τους εκδιώξουν από τη Ραχίν.
Μια αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία «ξεφόρτωσε» εξοπλισμό στη Γροιλανδία - Γιατί είναι σημαντικό
16:16
Φωτιά στο Λαύριο: Μήνυμα ετοιμότητας από το 112
16:11
Μέτρα για «συνεπείς» επαγγελματίες στο καλάθι της ΔΕΘ - Στο τραπέζι και μείωση προκαταβολής φόρου
16:03
Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στο Λαύριο - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
15:52