ΚΟΣΜΟΣ

Τρομακτική πυρκαγιά στο Λος Άντζελες, στάχτη πάνω από 20.000 στρέμματα (pics&vid)

Τρομακτική πυρκαγιά στο Λος Άντζελες, στάχτη πάνω από 20.000 στρέμματα (pics&vid)
REUTERS/ Kyle Grillot

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στις παρυφές τους Λος Άντζελες, με τους κατοίκους της περιοχής να έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Έρικ Γκαρτσέτι δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως η πυρκαγιά, στην οποία δόθηκε η ονομασία «Tuna» και η οποία έχει ήδη κατακάψει περισσότερα από 20.000 στρέμματα, είναι «η πιο εκτεταμένη πυρκαγιά στην ιστορία του Λος Άντζελες».

Ένα σπίτι καταστράφηκε, όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ περισσότερες από 300 κατοικίες έχουν ήδη εκκενωθεί στο Μπέρμπανκ, ένα προάστιο στις παρυφές της πόλης στο οποίο βρίσκονται κυρίως τα στούντιο Disney και Warner Bros. Επίσης 180 σπίτια εκκενώθηκαν μέσα στο Λος Άντζελες ενώ το ίδιο συμβαίνει και με κατοικίες σ' έναν άλλο γειτονικό δήμο, τον Γκλέντεϊλ.

Περισσότεροι από 500 πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά. Περίπου 100 άλλοι, οι οποίοι είχαν αναπτυχθεί στο Χιούστον του Τέξας για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις διάσωσης μετά τον τυφώνα Χάρβεϊ, πρόκειται να επιστρέψουν στο Λος Άντζελες μέσα στις επόμενες ώρες για να ενισχύσουν τις προσπάθειες της κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη διάρκεια του τριήμερου της «Labor Day», της αμερικανικής Ημέρας της Εργασίας, ενώ καύσωνας επικρατεί στις δυτικές ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ