ΚΟΣΜΟΣ

Τυφώνας Χάρβεϊ: Οι καταστροφές στο Τέξας μπορεί να κοστίσουν 150-180 δισ.δολάρια

Τυφώνας Χάρβεϊ: Οι καταστροφές στο Τέξας μπορεί να κοστίσουν 150-180 δισ.δολάρια
REUTERS/Carlo Allegri

Ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ εκτίμησε πως οι ζημιές που άφησε πίσω του στην πολιτεία ο καταστροφικός τυφώνας Χάρβεϊ θα κοστίσουν περίπου 150 με 180 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τον «λογαριασμό» του τυφώνα Κατρίνα που «ισοπέδωσε» τη Νέα Ορλεάνη.

Τουλάχιστον 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον τυφώνα, που χαρακτηρίστηκε ο πιο ισχυρός που έχει χτυπήσει το Τέξας τα τελευταία 50 χρόνια. Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες του για να σωθούν από την μανία της φύσης.

«Ο (τυφώνας) Κατρίνα κόστισε, αν θυμάμαι, περισσότερα από 120 δισ. δολάρια, αλλά πιστεύω πως αυτός θα κοστίσει περισσότερο από 120, πιθανότατα 150-180, αν αναλογιστεί κανείς τον αριθμό των σπιτιών και επιχειρήσεων που επλήγησαν από την καταστροφή», δήλωσε ο Άμποτ στο Fox News.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει ένα αρχικό κονδύλι 7,85 δισεκατομμυρίων για τις πρώτες ανάγκες.

«Ο δρόμος για να χτιστεί η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ και όλη η γεωγραφική περιοχή είναι μακρύς», επεσήμανε ο κυβερνήτης του Τέξας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ