ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλός μαφιόζος συνελήφθη στην Ουρουγουάη - τον καταζητούσαν 22 χρόνια

Ιταλός μαφιόζος συνελήφθη στην Ουρουγουάη - τον καταζητούσαν 22 χρόνια
Twitter

Ο Ρόκο Μοράμπιτο, ένας Ιταλός ο οποίος καταζητείτο επί 22 χρόνια για εμπορία ναρκωτικών και μαφιόζικη δράση, συνελήφθη την Κυριακή σε ένα ξενοδοχείο στο Μοντεβιδέο, της Ουρουγουάης.

Ο Μοράμπιτο, μέλος της Ντραγκέτα -μαφία της Καλαβρίας- καταζητείτο στην Ιταλία από το 1995. Εκκρεμούσε σε βάρος του κόκκινη ειδοποίηση (διεθνές ένταλμα σύλληψης) της Ιντερπόλ, καθώς φέρεται να ανήκε από το 1988 ως το 1994 σε συμμορία του οργανωμένου εγκλήματος η οποία επιδιδόταν σε διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ουρουγουάης, ο Μοράμπιτο, μεταξύ άλλων, είχε αναλάβει τη μεταφορά ναρκωτικών στην Ιταλία και την πώλησή τους στο Μιλάνο. Είχε αποπειραθεί να εισαγάγει από τη Βραζιλία 592 κιλά κοκαΐνη το 1992 και άλλα 630 κιλά κοκαΐνη το 1993.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία επικαλείται στοιχεία της αστυνομίας, ο Ρόκο Μοράμπιτο ζούσε επί 13 χρόνια στην Ουρουγουάη, στο παραθαλάσσιο θέρετρο Πούντα δελ Έστε. Εντοπίστηκε όταν έγραψε την κόρη του στο κολέγιο με το πραγματικό της όνομα, μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο.

Έπειτα από έρευνα που διήρκεσε έξι μήνες, αποδείχθηκε ότι ο Ιταλός υπήκοος είχε εξασφαλίσει άδεια παραμονής από τις Aρχές της Ουρουγουάης παρουσιάζοντας ένα βραζιλιάνικο διαβατήριο με το όνομα Φρανσίσκου Καπελέτου.

Μετά τη σύλληψη του υπόπτου και της συζύγου του, ουρουγουανοί αστυνομικοί κατέσχεσαν ένα πιστόλι, ένα μαχαίρι, 13 κινητά τηλέφωνα, 12 τραπεζικές κάρτες, δύο αυτοκίνητα, βραζιλιάνικα διαβατήρια, κοσμήματα και καρνέ επιταγών σε αμερικάνικα δολάρια.

Ωσότου ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσής του στην Ιταλία, ο Μοράμπιτο θα παραμείνει φυλακισμένος στην Ουρουγουάη επί τρεις μήνες για κατοχή πλαστών εγγράφων και δήλωση ψευδών στοιχείων ταυτότητας, αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ