Βίτσας: Ο Α.Παπανδρέου και ο Αλιέντε ήθελαν τη μεγάλη αλλαγή όπως ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Σαλβαδόρ Αλιέντε της Χιλής εξέφρασαν την ανάγκη αλλαγών στις κοινωνίες που απευθύνονταν και αντιμετώπισαν την σφοδρή αντίσταση ανθρώπων του προϋπάρχοντος συστήματος, σύμφωνα δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα.
Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Βίτσας σχολίασε πως «σαν σήμερα πηρέ ο Αλιέντε την κυβέρνηση στην Χιλή και συνέβησαν τα ίδια πράγματα με διαφορετικό αποτέλεσμα» και συμπλήρωσε: «Το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα κόμμα που έβλεπε ότι η αλλαγή πρέπει να πάει πολύ πιο πέρα και να έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά (...) η γέννηση του κόμματος είναι καλή ευκαιρία να το πεις αυτό το πράγμα, γιατί δεν υπάρχει ιδιοκτησιακή διαδικασία».
Επανερχόμενος στο σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, έκανε λόγο για αλλαγή στο μεταπολιτευτικό σύστημα με την κοινωνία να θέλει υπέρβαση «του τριγώνου της διαπλοκής».
Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, που θα συνοδευτεί από σφοδρά μέτρα ασφαλείας, ο κ. Βίτσας επεσήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Έρχεται ο Μακρόν, δεν θα συζητήσεις μόνο τις διμερείς σχέσεις το θέμα είναι τι θα γίνει στην Ευρώπη».
«Εμείς θέλουμε να κλείσει η (τρίτη) αξιολόγηση γρήγορα...», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και έθεσε ως στόχο της κυβέρνησης «να βγούμε από τη διαδικασία των μνημονίων». «Από τη δική μας την πλευρά έχουμε κάνει τα περισσότερα, λίγα πράγματα έχουν να γίνουν» πρόσθεσε.
Ολοκληρώνοντας ο κ.Βίτσας επεσήμανε πως ένας υπουργός της κυβέρνησης δεν μπορεί να ασκεί προσωπική πολιτική και δήλωσε πως «όποιος διαφωνεί έχει διάφορους δρόμους να εκφράσει τη διαφωνία του».
Βάγια Νέστορα: Εμπλέκονται και άλλοι στους εμπρησμούς στη Θεσσαλονίκη - Έρχονται νέες συλλήψεις
09:56
Έρχεται «καυτό» καλοκαίρι: Το ορόσημο των +2 βαθμών Κελσίου «έσπασε» - Θα «σαρώσει» το El Nino
09:53
Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε χειρουργική επέμβαση από τηλεχειριζόμενα ανθρωποειδή ρομπότ
09:46
Δεκάδες Ευρωπαίοι ηγέτες δίνουν το παρών στην Εθνική Εορτή της Γαλλίας - Στο Παρίσι και ο Μητσοτάκης
09:39