Για λαϊκισμό κατηγορεί την Μέρκελ η Άγκυρα
Συνεχίζεται η ένταση στις σχέσεις Τουρκίας - Γερμανίας, αυτή τη φορά με αφορμή τη δήλωση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ότι θα επιδιώξει τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Μέρκελ, που επιδιώκει μια τέταρτη θητεία στις γερμανικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, δήλωσε στο χθεσινό τηλεοπτικό ντιμπέιτ πως είναι σαφές ότι η Τουρκία δεν πρέπει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πως θα μιλήσει στους άλλους ηγέτες της ΕΕ για τον τερματισμό της βαλτωμένης ενταξιακής διαδικασίας.
«Δεν ήταν σύμπτωση ότι ο πρόεδρός μας Ερντογάν ήταν το κύριο θέμα του ντιμπέιτ», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν, ο οποίος επέκρινε αυτό που χαρακτήρισε ως «παράδοση στον λαϊκισμό» των γερμανών πολιτικών.
«Η Γερμανία και οι επιθέσεις της Ευρώπης στην Τουρκία/στον Ερντογάν με την παράβλεψη ουσιωδών και επειγόντων προβλημάτων, αντανακλούν το στένεμα των οριζόντων τους», είπε, σημειώνοντας:
Ελπίζουμε πως η προβληματική ατμόσφαιρα που έκανε τις τουρκο-γερμανικές σχέσεις θύμα αυτού του στενού πολιτικού ορίζοντα θα τελειώσει.
Λίβανος: Για εγκήματα πολέμου κατηγορεί το Ισραήλ ο πρωθυπουργός μετά την δολοφονία δημοσιογράφου
08:48
H πολυτελής σειρά 7 της BMW εξελίχθηκε στοχευμένα και χωρίς υπερβολές
08:43
Κίνηση: Στο «κόκκινο» Κηφισός και κέντρο Αθήνας λόγω και της βροχής - Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό
08:41
Ο Τραμπ απέλυσε τον υπουργό του Ναυτικού Τζον Φέλαν εν μέσω του αποκλεισμού του Ιράν - Οι εντάσεις με τον Χέγκσεθ
08:32