ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Θα αντιδράσουμε στην ενίσχυση του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος στη Ν. Κορέα

Ρωσία: Θα αντιδράσουμε στην ενίσχυση του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος στη Ν. Κορέα
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/MARTIAL TREZZINI

Οποιαδήποτε αδέξια κίνηση απέναντι στη Βόρεια Κορέα μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση, προειδοποίησε ο υφυπουργός της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ επαναλαμβάνοντας τη θέση της Μόσχας ότι μόνο πολιτικά και διπλωματικά μέσα μπορούν να οδηγήσουν στη διευθέτηση της κρίσης. 

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης των BRICS (αναδυομένων οικονομιών) στην Κίνα, ο υφυπουργός είπε χαρακτηριστικά:

Εκείνοι που είναι ισχυρότεροι και εξυπνότεροι θα πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Οποιαδήποτε αδέξια κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη.

Η Μόσχα θα αντιδράσει στην επέκταση και ενίσχυση του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος Thaad στη Νότια Κορέα, πρόσθεσε, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Αναπόφευκτα θα τεθεί θέμα δικής μας αντίδρασης, σχετικά με τις στρατιωτικές ισορροπίες», σημείωσε ο Ρώσος αξιωματούχος. Αναφερόμενος στα διπλωματικά μέτρα της Ουάσινγκτον απέναντι στα ρωσικά προξενεία στις ΗΠΑ, ο Σεργκέι Ριαμπκόφ έκανε λόγο για «κρατικό χουλιγκανισμό».

Σημειώνεται πως δύο εκτοξευτήρες ρουκετών της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας Thaad (Terminal High-Altitude Area Defense) έχουν ήδη εγκατασταθεί στη Νότια Κορέα και είναι επιχειρησιακοί. Όμως η Σεούλ πάγωσε στη συνέχεια κάθε επιπρόσθετη ανάπτυξη λόγω ανησυχιών των κατοίκων για τις επιπτώσεις του συστήματος στο περιβάλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ