ΚΟΣΜΟΣ

Αναστασιάδης: Έτοιμη η ελληνοκυπριακή πλευρά για νέες διαπραγματεύσεις

Αναστασιάδης: Έτοιμη η ελληνοκυπριακή πλευρά για νέες διαπραγματεύσεις
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Την ανησυχία με την οποία παρακολουθεί τη στάση της Τουρκίας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος προβαίνει σε δηλώσεις για λύση εκτός των παραμέτρων του ΟΗΕ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στη στασιμότητα που επικρατεί στο Κυπριακό μετά το Κραν Μοντανά.

Παράλληλα, τόνισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, κάτι το οποίο θα μεταφέρει μέσω επιστολής, αλλά και διά ζώσης, στον ΓΓ του ΟΗΕ.

Ο κ. Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στον ALPHA, τόνισε, ωστόσο, ότι πρόθεσή του δεν είναι η επανάληψη μιας διεθνούς διάσκεψης για την Κύπρο χωρίς προετοιμασία. Μέσω του ΟΗΕ είπε, μπορούν να κινητοποιηθούν δυνάμεις οι οποίες να ασκήσουν πιέσεις προς την Τουρκία, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ενός νέου ναυαγίου.

Αναφερόμενος στην αποστολή επιστολών με έγγραφα από τις συνομιλίες στο Κραν Μοντανά, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι επειδή διανύουμε προεκλογική περίοδο, το κάθε τι διογκώνεται. Επανέλαβε ότι έκρινε σωστό να στείλει σε αρθρογράφους, φίλους, πολιτικούς και πολιτικά κόμματα επιστολές ως απάντηση στην κριτική που δέχεται ότι δεν αξιοποίησε επαρκώς τις παραμέτρους του ΓΓ του ΟΗΕ.

Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος, απάντησε ότι είναι κάτι το οποίο τον απασχολεί και για το οποίο δεν κρύβει το ενδιαφέρον του. «Αυτό που βάρυνε περισσότερο και με ενθαρρύνει είναι η ανασκόπηση της υλοποίησης του προεκλογικού προγράμματος. Όταν το 80% των προεκλογικών δεσμεύσεων έχει υλοποιηθεί, σημαίνει ότι έκτισες τη βάση και δημιούργησες συνθήκες σταθερότητας. Τώρα είναι που μπορείς να υλοποιήσεις ακόμα περισσότερα» ανέφερε ο Κύπριος Πρόεδρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ