ΚΟΣΜΟΣ

«Ανοσία» στο «μπλοκ» του Facebook έχουν ο Ζούκερμπεργκ και η γυναίκα του

«Ανοσία» στο «μπλοκ» του Facebook έχουν ο Ζούκερμπεργκ και η γυναίκα του
EPA/MICHAEL REYNOLDS

Θέλετε για κάποιο λόγο να μπλοκάρετε το δημιουργό του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ; Δυστυχώς δεν μπορείτε, αφού το κουμπί «μπλοκάρισμα» δεν λειτουργεί τόσο για τον ίδιο, όσο και για τη σύζυγό του Πρισίλα Τσαν.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, το όλο θέμα ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, όταν χρήστες άρχισαν να παρατηρούν ότι ο λογαριασμός του Ζούκερμπεργκ είχε «ανοσία».

Συγκεκριμένα, όταν ένας χρήστης προσπαθήσει να πατήσει το εικονικό κουμπί «μπλοκάρισμα», αν και η ιστοσελίδα ζητά επιβεβαίωση όπως πάντα, το μόνο που συμβαίνει είναι η εμφάνιση ενός μηνύματος που ανακοινώνει ότι «αυτό το προφίλ δεν γίνεται να αποκλειστεί για τώρα».

fbzuckerberg

Επίσης, το ίδιο συμβαίνει και για ένα ακόμα μέλος της οικογένειας Ζούκερμπεργκ, τη σύζυγό του Πρισίλα. Οι χρήστες, πάντως, μπορούν να αποκλείσουν το προφίλ του σκύλου του ιδρυτή του Facebook, καθώς και της αδερφής του.

priscilla

Σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε εκδώσει τον Ιούλιο το Facebook, το σφάλμα αυτό δεν είναι σκόπιμο, ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας διευκρίνισε ότι αυτό συμβαίνει εξαιτίας μιας παρενέργειας στον τρόπο με τον οποίο κωδικοποιούνται τα «μπλοκ» στην ιστοσελίδα.

«Το συγκεκριμένο σφάλμα δεν συμβαίνει συγκεκριμένα σε κάποιον λογαριασμό. Συμβαίνει όταν ένα άτομο έχει μπλοκαριστεί πάρα πολλές φορές. Σε σπάνιες περιπτώσεις, δημιουργείται μία τάση όπου μεγάλος αριθμός χρηστών μπλοκάρουν εσφαλμένα το ίδιο άτομο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Facebook.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ