ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ - Τραμπ καλούν για αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας

Μέρκελ - Τραμπ καλούν για αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας
REUTERS/Joshua_roberts

Η νέα πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ καταδίκασαν τις ενέργειες της Πιονγιανγκ και κάλεσαν τον OΗΕ να καταλήξει γρήγορα στην επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας.

«Και οι δύο συμφώνησαν ότι η δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου αποτελεί μια νέα και απαράδεκτη κλιμάκωση από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας», υπογράμμισε ο Ζάιμπερτ και πρόσθεσε:

Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασαν την άποψη ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνεχίσει να ασκεί πίεση στο καθεστώς της Βόρειας Κορέας και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να υιοθετήσει ταχέως επιπλέον και αυστηρότερες κυρώσεις.

Από την πλευρά της η Μέρκελ τόνισε στον Τραμπ ότι η Γερμανία θα πιέσει για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων ενάντια στην Πιονγκγιάνγκ εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ο στόχος είναι να αποτραπεί η Βόρεια Κορέα από το να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και να επιτευχθεί μια ειρηνική επίλυση στην κρίση», κατέληξε ο Ζάιμπερτ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ