ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επίθεση Γκάμπριελ σε Σόιμπλε - «Θα τιναζόταν η Ευρώπη στον αέρα» με ένα Grexit

Νέα επίθεση Γκάμπριελ σε Σόιμπλε - «Θα τιναζόταν η Ευρώπη στον αέρα» με ένα Grexit
REUTERS/Axel Schmidt

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατηγορώντας τον πως μέχρι και τα τέλη του 2016 επεδίωκε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle στην παρέμβαση που έκανε ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Γερμανικής βουλής, εκτός των άλλων, τόνισε την αναγκαιότητα για μια ριζική αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική της Γερμανίας.

Ως παράδειγμα για αυτήν την αναγκαιότητα ο κ. Γκάμπριελ προέβαλε την περίπτωση της Ελλάδας και τη γραμμή που ακολούθησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Ακόμη και στα τέλη του προηγούμενου χρόνου», ο Σόιμπλε υποστήριζε σε συνάντησή τους, «πως η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από το ευρώ.» «Δόξα τω Θεώ», είπε ο Ζ. Γκάμπριελ απευθυνόμενος προς την Άγκελα Μέρκελ, «τον εμποδίσατε εσείς και άλλοι να συνεχίσει να ακολουθεί αυτή την πολιτική». Σε διαφορετική περίπτωση θα «τιναζόταν η Ευρώπη στον αέρα».

Τέλος, όπως επισήμανε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, η Γερμανία δεν είναι αυτή που πληρώνει για την ΕΕ αλλά αυτή που κερδίζει: «Εμείς είμαστε οι οικονομικά κερδισμένοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή είναι η αλήθεια.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ