ΚΟΣΜΟΣ

Σερίφης προειδοποιεί: Καταζητούμενοι και σεξουαλικοί παραβάτες θα μείνουν εκτός καταφυγίων

Σερίφης προειδοποιεί: Καταζητούμενοι και σεξουαλικοί παραβάτες θα μείνουν εκτός καταφυγίων
REUTERS/ RICARDO ROJAS

Οι καταζητούμενοι και οι σεξουαλικοί παραβάτες δεν θα γίνονται δεκτοί στα καταφύγια όπου θα φιλοξενούνται οι κάτοικοι, όταν πλήξει τη Φλόριντα ο πολύ επικίνδυνος τροπικός κυκλώνας Ίρμα, προειδοποίησε σήμερα ένας σερίφης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

"Αν αναζητήσετε καταφύγιο, σας προειδοποιούμε: αστυνομικοί θα βρίσκονται σε κάθε καταφύγιο για να ελέγχουν την ταυτότητά σας. Οι σεξουαλικοί παραβάτες δεν θα γίνονται δεκτοί" έγραψε στο Twitter ο Γκρέιντι Τζαντ, ο σερίφης της κομητείας Πολκ. "Αν είστε καταζητούμενος, θα σας συνοδεύσουμε με μεγάλη μας χαρά στο ασφαλές και καλά φυλασσόμενο καταφύγιο της φυλακής της κομητείας Πολκ", πρόσθεσε.

Στο διαδίκτυο, πολλοί χρήστες καταδίκασαν έντονα τις δηλώσεις αυτές του σερίφη, κατηγορώντας τον ότι θέλει να επωφεληθεί από τον κυκλώνα για να κάνει συλλήψεις. Άλλοι σχολίασαν ότι ο Τζαντ μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπους που κατηγορούνται για ήσσονος σημασίας αδικήματα, όπως για οδικές παραβάσεις, οι οποίοι μπορεί να φοβηθούν να πάνε στα καταφύγια.

Όμως ο σερίφης επέμεινε στη στάση του: "Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε και δεν θα επιτρέψουμε να βρεθούν αθώα παιδιά μέσα σε ένα καταφύγιο μαζί με σεξουαλικούς παραβάτες. Τελεία και παύλα".

Ο κυκλώνας Ίρμα έπληξε ήδη τα νησιά Άγιος Βαρθολομαίος και Άγιος Μαρτίνος και απειλεί πλέον το Πουέρτο Ρίκο, την Αϊτή και τη Φλόριντα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ