Απόκοσμο μυστηριώδες πλάσμα που μοιάζει με εγκέφαλο εντοπίστηκε σε λιμνοθάλασσα του Καναδά (Pic)
Μοιάζει με απόκοσμο πλάσμα που παραπέμπει σε εγκέφαλο. Δεν εντοπίστηκε στο διάστημα αλλά στα ρηχά της λιμνοθάλασσας Lost Lagoon, στο Stanley Park, στο Βανκούβερ του Καναδά.
Σύμφωνα με το Vancouver Courier, η μη κερδοσκοπική οργάνωση Stanley Park Ecology Society διαπίστωσε ότι η λιμνοθάλασσα ήταν γεμάτη με αυτά τα παράξενα πλάσματα, η επιστημονική ονομασία των οποίων είναι Pectinatella magnifica.
Ανήκουν στα βρυόζωα -phylum Bryozoa- και τρέφονται με μικροοργανισμούς. Η παρουσία τους αποκαλύπτει καλής ποιότητας νερό.
Αυτό όμως που προβληματίζει τους επιστήμονες είναι το γιατί τα Pectinatella magnifica εμφανίστηκαν στην καναδική λιμνοθάλασσα, καθώς ζουν ανατολικά του ποταμού Μισισίπι.
Οι ερευνητές πιθανολογούν ότι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες μπορεί ν' ανάγκασαν τους παράξενους αυτούς οργανισμούς να βρεθούν βόρεια του φυσιολογικού τους οικοτόπου.
Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα: Πότε πέφτουν - Αναλυτικά οι αργίες του 2026
05:00
Tμολόγια ρεύματος ΔΕΗ: Σταθερά τον Φεβρουάριο - Μείωση στα κυμαινόμενα
04:00
Χειμερινές εκπτώσεις: Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου η διάρκεια τους - Τι να προσέξουν οι καταναλωτές
03:00
: Ποιοι δικαιούνται έως 10.000 ευρώ για να μετακομίσουν με το Πρόγραμμα Μετεγκατάσταση
02:00