ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις τυφώνες πάνω από τον Ατλαντικό: Η εντυπωσιακή φωτογραφία

Τρεις τυφώνες πάνω από τον Ατλαντικό: Η εντυπωσιακή φωτογραφία
REUTERS/ HANDOUT

Εντυπωσιακή είναι η φωτογραφία από δορυφόρο που απεικονίζει τους τρεις τυφώνες που βρίσκονται πάνω από τον Ατλαντικό και απειλούν να σαρώσουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Στη φωτογραφία από την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας καταγράφονται για πρώτη φορά μετά το 2010, οι τρεις τυφώνες – Ίρμα, Κάτια και Χοσέ- που βρίσκονται στον Ατλαντικό την ίδια στιγμή.

Αριστερά βρίσκεται η τροπική καταιγίδα Κάτια που την Πέμπτη μετατράπηκε σε κυκλώνα στον Κόλπο του Μεξικού με ανέμους μέγιστης ταχύτητας 120 χλμ. ανά ώρα. Αναμένεται να ενισχυθεί μέσα στις επόμενες 48 ώρες, σύμφωνα με το NHC.

Στη μέση βρίσκεται ο τυφώνας Ίρμα, ο ισχυρότερος εκ των τριών καθώς είναι κατηγορίας 5 και κινείται με ανέμους 290χλμ/ώρα. Τουλάχιστον 14 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους από το πέρασμα του τυφώνα Ίρμα από τα νησιά της Καραϊβικής, ο οποίος κατευθύνεται προς την Φλόριντα των ΗΠΑ και απειλεί με σοβαρές καταστροφές.

hurricane 2

Πηγή: Reuters/ HANDOUT

Στα δεξιά βρίσκεται ο κυκλώνας Χοσέ, ο οποίος μέσα σε μερικές ώρες ενισχύθηκε στην κατηγορία 3 με ανέμους 195 χιλιομέτρων ανά ώρα και απέχει 950 χιλιόμετρα ανατολικά από τις Μικρές Αντίλλες.

Σημειώνεται ότι κτά την περίοδο των τυφώνων που διαρκεί από τον Ιούνιο έως το Νοέμβριο σχηματίζονται συνήθως 12 καταιγίδες και τυφώνες. Η Κάτια ήταν ο 11ος τυφώνας της φετινής περιόδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ