ΚΟΣΜΟΣ

«Θερμή και εποικοδομητική» συνάντηση του Τραμπ με τον νέο Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον

«Θερμή και εποικοδομητική» συνάντηση του Τραμπ με τον νέο Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον
REUTERS/Joshua Roberts

«Θερμή και εποικοδομητική» συνάντηση είχε ο νέος πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον με τον Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή.

«Έγινα δεκτός από τον πρόεδρο Τραμπ, παρουσίασα τα διαπιστευτήριά μου. Από την πλευρά μου, είπα ότι ανυπομονούμε να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», είπε ο Ανατόλι Αντόνοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.

«Ο πρόεδρος Τραμπ με υποδέχτηκε με θερμό και φιλικό τρόπο... Το κλίμα ήταν πολύ εγκάρδιο, εποικοδομητικό και φιλόξενο. Τουλάχιστον, αυτή ήταν η αίσθηση που είχα. Εμείς, μαζί με το προσωπικό του, συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Είπα ότι ανυπομονώ να εργαστώ με την αμερικανική κυβέρνηση στον τομέα των κοινών ρωσοαμερικανικών συμφερόντων. Και είπα ότι, όσον αφορά τη Ρωσία, είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε συγκεκριμένα βήματα», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Ο Αντόνοφ διαδέχεται τον Σεργκέι Κίσλιακ, οι επαφές του οποίου με μέλη του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ τον κατέστησαν κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση της φερόμενης ρωσικής ανάμιξης στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

Ο Αντόνοφ ήταν μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ενώ μεταξύ 2011-2016 ήταν υφυπουργός Άμυνας, σε μια περίοδο που συνέπεσε με την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ