Ιταλία: Θύματα βιασμού από αστυνομικούς καταγγέλλουν ότι έπεσαν δύο Αμερικανίδες φοιτήτριες
Δύο Αμερικανίδες φοιτήτριες, 19 και 21 ετών, οι οποίες παρακολουθούσαν μαθήματα σε πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα βιασμού από δύο καραμπινιέρους.
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, οι φοιτήτριες (τα στοιχεία των οποίων δεν έγιναν γνωστά) κατήγγειλαν στην αστυνομία της Τοσκάνης ότι έξω από μία ντίσκο, δύο καραμπινιέροι προσφέρθηκαν να τις συνοδεύσουν μέχρι το σπίτι τους. Όπως κατέθεσαν, οι καραμπινιέροι θέλησαν να μπουν στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου τις βίασαν, μέσα στους κοινόχρηστους χώρους.
Οι δύο κοπέλες πρόσθεσαν ότι οι καραμπινιέροι εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός ότι οπλοφορούσαν και την ισχύ που τους προσφέρει η στολή τους. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι διεξάγεται, ήδη, έρευνα σε βάρος των δύο καραμπινιέρων, 30 και 45 ετών.
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ζήτησε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αποδοθεί άμεσα κάθε ευθύνη.
Σύμφωνα με τον Τύπο, τα πρώτα βιολογικά δείγματα που περισυνελέγησαν φέρεται να επιβεβαιώνουν την κατάθεση των δύο φοιτητριών. Η εφημερίδα La Stampa σημειώνει ότι η αμηχανία και η ανησυχία της ανώτατης διοίκησης των καραμπινιέρων είναι εμφανής.
«Φέρεται να πρόκειται για ένα σοβαρότατο συμβάν. Οι έρευνες συνεχίζονται, αλλά τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι καταγγελίες διαθέτουν, μάλλον, μία κάποια βάση» σχολίασε η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας, Ρομπέρτα Πινόττι.
Οπαδικό επεισόδιο στην Πάτρα: Μέλη καρναβαλικού πληρώματος επιτέθηκαν σε έναν άνδρα και μια γυναίκα
09:15
Διήμερη επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Ουάσινγκτον: Συνάντηση με Ρούμπιο και επαφές με αξιωματούχους
09:05
Φυτό που επιβιώνει από την εποχή των δεινοσαύρων ανακαλύφθηκε στην Αμαζονία του Περού
09:00
Ποινική έρευνα για τον ιδρυτή του Telegram, Πάβελ Ντούροφ - Τι ερευνούν οι ρωσικές αρχές
08:49