Μεξικό: Νεκροί και καταστροφές από το πέρασμα του τυφώνα Κάτια
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο Μεξικό από το καταστροφικό πέρασμα της Κάτιας, που έπληξε την περιοχή τη νύχτα ως κατηγορίας 1 κυκλώνας κι υποβαθμίστηκε κατόπιν σε «τροπική ύφεση», έγινε σήμερα γνωστό από τις αρχές.
«Στην Τζαλάπα, την πρωτεύουσα της πολιτείας Βερακρούς, καταγράφηκαν δύο θάνατοι εξαιτίας κατολισθήσεων» που οφείλονται στις βροχοπτώσεις που προκάλεσε η Κάτια, δήλωσε ο Λουίς Φελίπε Πουέντε, διευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa.
Η Κάτια, που είχε υποβιβαστεί σε «τροπική καταιγίδα» σήμερα το πρωί, «αποδυναμώθηκε σε τροπική ύφεση κοντά στην ανατολική Σιέρα Μάνδρε», επισήμανε λίγο νωρίτερα το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (NHC) προειδοποιώντας για τον κίνδυνο να σημειωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες.
Σύμφωνα με τον Πουέντε, η υπερχείλιση δύο ποταμών στην πολιτεία Βερακρούς προκάλεσε καταστροφές σε 235 σπίτια, επηρεάζοντας την καθημερινότητα 900 κατοίκων. Ο αξιωματούχος επισήμανε ωστόσο ότι οι ζημιές είναι μικρότερες σε έκταση σε σύγκριση με όσο αναμενόταν.
Ο κυκλώνας έπληξε την Παρασκευή το βράδυ το κεντρικό τμήμα των μεξικανικών ακτών του Ατλαντικού, ενώ η χώρα, στην πλευρά του Ειρηνικού, είχε συγκλονιστεί από τη σεισμική δόνηση των 8,2 βαθμών, την σφοδρότερη των τελευταίων 100 ετών με τουλάχιστον 61 νεκρούς.
Γαλλία: Υποχρεωτική η επαλήθευση ηλικίας στη Shein μετά από δικαστική απόφαση
17:05
ΣΥΡΙΖΑ: Κυβερνητική υποκρισία η στήριξη στους αγρότες, ενώ υπερψηφίζει τη συμφωνία ΕΕ - Mercosur
16:44
Μαρινάκης: Εκτεθειμένος ο κ. Ανδρουλάκης μετά την καταψήφιση της ένταξης του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
16:39
Φωτογραφίες με το φορτίο κοκαϊνης του Έλληνα «Εσκομπάρ»
16:38