ΚΟΣΜΟΣ

Η Ίρμα άρχισε να ξεσπά τη μανία της στη Φλόριντα

Η Ίρμα άρχισε να ξεσπά τη μανία της στη Φλόριντα
Μαϊάμι, εν αναμονή της Ίρμα REUTERS/Carlos Barria

Αφού ολοκλήρωσε το καταστροφικό της πέρασμα από την Κούβα και οδήγησε σε μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ για να απομακρυνθούν πολίτες από τα σπίτια τους λόγω σφοδρής καταιγίδας, η Ίρμα άρχισε να να ξεσπά τη μανία της στη Φλόριντα, την τρίτη πολυπληθέστερη Πολιτεία της Αμερικής.

Θυελλώδεις άνεμοι ήδη σαρώνουν τα Φλόριντα Κις.

Κι αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά σ’ εκείνο που ακολουθεί καθώς ο τεράστιος τυφώνας έρχεται με ακόμη πιο δυνατούς ανέμους που εκτείνονται σε μήκος 112 χιλιομέτρων από το κέντρο του.

Η μέχρι στιγμής πορεία της Ίρμα δείχνει ότι θα ‘χτυπήσει’ στην πλευρά προς δυσμάς της χερσονήσου (χάρτης) και θ’ ανέβει προς τα πάνω με ανέμους ταχύτητας 209 χιλιομέτρων την ώρα. Σφοδρές καταιγίδες θα ξεσπάσουν και κάποιες περιοχές θα πλημμυρίσουν.

Track_close.jpg

Δείτε live εικόνα από τη Φλόριντα:

Το Μαϊάμι μοιάζει με πόλη - φάντασμα. Οι δρόμοι του είναι άδειοι καθώς οι κάτοικοί του υπάκουσαν στις απανωτές προειδοποιήσεις των Αρχών να φύγουν πριν είναι αργά.

adeio-maiami.JPG

Ίδια είναι η εικόνα και στις υπόλοιπες περιοχές της Πολιτείας που έχουν υποδειχθεί ως επικίνδυνες. Ανάμεσα σε αυτές και το Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς, όπου βρίσκεται η έπαυλη του Τραμπ.

Με βαλίτσες, τα κατοικίδιά τους είτε αγκαλιά είτε σε κλουβιά μεταφοράς, χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν, τις προηγούμενες ώρες, τα σπίτια τους αναζητώντας προστασία είτε σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους είτε σε συγγενείς και φίλους σε περιοχές της Φλόριντα που θεωρούνται ασφαλείς.

paidaki_copy.JPG
ginaika-skilaki_copy.JPG
sxoleio.JPG

Περίπου το ένα τρίτο των κατοίκων της Φλόριντα, δηλαδή 6,3 εκατ. άνθρωποι διατάχτηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους.

ililiomeni.JPG
estero.JPG
gates_copy.JPG

πηγή φωτογραφιών: REUTERS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ