«Να απαλλαγεί η Ρωσία από τον σταλινισμό», υποστηρίζει ο Γκορμπατσόφ
Ο πρώτος και τελευταίος πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκρομπατσόφ, θεωρεί ότι η Ρωσία πρέπει να απαλλαγεί από τον σταλινισμό.
«Θα ήθελα να εκφράσω την υποστήριξη μου προς εκείνους που θεωρούν σωστό ότι πρέπει να απαλλαγούμε από τον σταλινισμό», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Γκρομπατσόφ με αφορμή την έκδοση του τελευταίου του βιβλίου που έχει τίτλο «Παραμένω αισιόδοξος».
Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ παραδέχθηκε ότι, όταν ήταν νέος, ήταν σταλινικός, λέγοντας ότι η απόρριψη από τον ίδιο της ιδεολογίας του σταλινισμού «ήταν μια διαδικασία».
Στο βιβλίο του ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ αναφέρει ότι και οι δύο του παππούδες είχαν διωχθεί επί Στάλιν και περιγράφει τα βασανιστήρια που υπέστη ο ένας εξ’ αυτών.
ΚΟΣΜΟΣ
Ελεύθερος υπό δικαστική επίβλεψη ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε
21:35
ΕΛΛΑΔΑ
Χαλάνδρι: Σε κρίσιμη κατάσταση διανομέας μετά από τροχαίο ανήμερα Χριστουγέννων
21:27
ΚΟΣΜΟΣ
Νεκρό δίχρονο κορίτσι στον Αμαζόνιο από επίθεση πιράνχας
21:20
ΕΛΛΑΔΑ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους εξετάζουν οι αγρότες - Νέα πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή
21:14
ΚΟΣΜΟΣ