«Να απαλλαγεί η Ρωσία από τον σταλινισμό», υποστηρίζει ο Γκορμπατσόφ
Ο πρώτος και τελευταίος πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκρομπατσόφ, θεωρεί ότι η Ρωσία πρέπει να απαλλαγεί από τον σταλινισμό.
«Θα ήθελα να εκφράσω την υποστήριξη μου προς εκείνους που θεωρούν σωστό ότι πρέπει να απαλλαγούμε από τον σταλινισμό», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Γκρομπατσόφ με αφορμή την έκδοση του τελευταίου του βιβλίου που έχει τίτλο «Παραμένω αισιόδοξος».
Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ παραδέχθηκε ότι, όταν ήταν νέος, ήταν σταλινικός, λέγοντας ότι η απόρριψη από τον ίδιο της ιδεολογίας του σταλινισμού «ήταν μια διαδικασία».
Στο βιβλίο του ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ αναφέρει ότι και οι δύο του παππούδες είχαν διωχθεί επί Στάλιν και περιγράφει τα βασανιστήρια που υπέστη ο ένας εξ’ αυτών.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μέγαρο Αθηνών: 16/2 βραδιά με μουσική από τα Επτάνησα και την παλιά Αθήνα με το ΜΕΙΖΟΝ ENSEMBLE
15:04
ΕΛΛΑΔΑ
Ν. Πέραμος: Καταθέτει η σύντροφος του 27χρονου που δολοφονήθηκε - Συλλέγεται υλικό από κάμερες
14:56
ΚΟΣΜΟΣ
Ουκρανία: Στο Κίεβο η Φον ντερ Λάιεν με αφορμή την 4η επέτειο από την έναρξη του πολέμου
14:53
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Marvel απέχει από το Super Bowl: Χωρίς διαφημίσεις για τα νέα Spider-Man και Avengers
14:50
ΚΟΣΜΟΣ