ΚΟΣΜΟΣ

Από την Αθήνα η καμπάνια του Μακρόν για την αναμόρφωση της Ευρώπης (vid)

Από την Αθήνα η καμπάνια του Μακρόν για την αναμόρφωση της Ευρώπης (vid)
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Βίντεο από την διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα ανήρτησε στο Facebook ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με θέμα τον νέο γύρο από την Αθήνα για την «Ευρωπαϊκή Ριζοσπαστική Μεταρρύθμιση» ώστε να ανακτηθεί το πνεύμα της ευρωπαϊκής περιπέτειας στη βάση τριών πυλώνων, αυτών της κυριαρχίας, της δημοκρατίας και του πολιτισμού.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βίντεο του Γάλλου προέδρου, λίγα έθνη έχουν όπως και εμείς μεταδώσει με την κληρονομιά τους αξίες που αλλάξαν την Ευρώπη μας. Λίγα έθνη έχουν ενσωματώσει τόσο στενά τον πολιτισμό και την ταυτότητά τους. Αυτή η σχέση η οποία μας συνδέει έχει να κάνει με την ελευθερία, την ευθύτητα του ανθρώπου, αξίες που έχουν γίνει πράξη στην Ευρώπη μας.

«Στην Ευρώπη σήμερα, η κυριαρχία, η δημοκρατία και η εμπιστοσύνη βρίσκονται σε κίνδυνο. Η Ευρώπη είναι ίσως το τελευταίο καταφύγιο, που συνεχίζει να υποστηρίζει αυτή τη συλλογικότητα, την ιδέα της ανθρωπότητας, την ευθύτητα, την ελευθερία, την δικαιοσύνη που ποτέ άλλοτε δεν είχαμε περισσότερη ανάγκη, ο κόσμος δεν είχε ποτέ περισσότερη ανάγκη από την Ευρώπη».

Δείτε το βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ